Sport 2017. 05. 30.

Gálával zárták az évet a fit kidesek

A KVSE fit kid csoportja első alkalommal tartott évadzáró gálát a Jókai moziban. Az eseményen fellépett a csapat valamennyi tagja.

Dél-Komáromban a tíz évvel ezelőtt Szolnokról hozzánk költöző Vadkerti Ildikó honosította meg a fit kidet. A Petőfiben azóta zajlanak az edzések, a lányok pedig versenyről-versenyre érmekkel térnek haza. Az egész éves munkát nagyszabású gálával ünnepelték, amelynek a Jókai mozi adott otthon.

– A szezon kezdete és vége egybeesik az iskolaévvel. Decemberben majdnem minden egyesület megtartja a maga évadzáróját. A mi utolsó megmérettetésünkre április végén került sor. Akkor arra gondoltam, hogy az év még nem érhet véget, mi lenne, ha szerveznénk egy gálát. Azóta erre készültünk. Minden korosztályunk színpadra állt, a legkisebbektől kezdve a majdnem 18 évesekig. A lányok a saját versenykoreográfiáikat adták elő, egyéniben és csapatban egyaránt – mondta el a KVSE fit kid csoportjának vezetőedzője.

Vadkerti Ildikó kiemelte azt is, hogy a fit kid csapat valójában egy nagy család. Az edzők (Pintér Dorina, Suhajda Flóra és Pintér Alexandra) mellett nagy segítséget jelent a szülők támogatása.

A csoportnak a következő hetekben még 3-4 fellépése lesz, aztán júliusban a Petőfibe várják a táborozni vágyókat, szeptembertől pedig ismét kezdődik a munka.

– Vannak nem versenyzős edzéseink, ezeket a Petőfiben és a Dózsában tartjuk, és versenyzős edzéseink, amikre hetente két alkalommal kerül sor a Petőfiben. A legfiatalabb versenyzőnk 2011-es születésű, míg a csapat legkisebbje két és fél éves – tudtuk meg Vadkerti Ildikótól.

A vezetőedző elsősorban azoknak ajánlja a fit kidet, akik szeretnének egy jókedvű csapatban szép testtartásra, hajlékonyságra és erőre szert tenni.

FOTÓ: Illusztráció