Város Dél-komárom 2024. 06. 06.

Gazdag programkínálattal várja a fiatalokat a Fenyves Szabadegyetem

Idén a dél-komáromi Fenyves Szabadegyetem még gazdagabb programokkal és a hazai zenei élet krémjével várja a fiatalokat.

Turi Ádám, a Komáromi Ifjúsági Tanácsadó Testület elnöke elmondta, hogy a szabadegyetem 2021-ben indult azzal a céllal, hogy Észak- és Dél-Komárom fiataljai találkozhassanak. Az első évben közösségi finanszírozással valósult meg a program, majd nemzetközi konzorcium révén uniós források is bevonásra kerültek, amely lehetővé tette a szakmai beszélgetések mellett zenei fesztivál szervezését is.

Az idei rendezvényen már több mint 1000 résztvevőt várnak. Turi Ádám közölte, hogy a szabadegyetem augusztus 31-én kezdődik a koppánymonostori Fenyves Táborban, három sátorban különböző tematikájú előadásokkal. A Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők a környezetvédelemről és újrahasznosításról beszélnek majd, a központi sátorban az online tér lesz a téma, míg az Esterházy Akadémia nemzetpolitikai előadásokkal készül. A zenei programról egyelőre keveset árultak el, de Turi Ádám elmondta, hogy országosan ismert DJ-k és énekesek is fellépnek majd.

Új Ifjúsági Közösségi Tér a Brigetio Taverna Helyén

Turi Ádám tájékoztatása szerint egy másik ifjúsági közösségi tér kialakítása is folyamatban van az egykori dél-komáromi Brigetio Taverna helyén. Elmondta, hogy a cél, hogy a komáromi fiatalok számára legyen egy színvonalas hely, ahol minőségi időt tölthetnek el, legyen az előadás, beszélgetés, vagy közös focimeccs nézés. Hozzátette, hogy a felújítási munkálatok zajlanak, az új közösségi tér a közeljövőben nyitja meg kapuit!

(Nyitókép: Facebook)