Kultúra 2023. 08. 18.

Három szuper rendezvénnyel búcsúzik a nyár Dél-Komáromban

Augusztus utolsó napjaiban több kiváló programon is részt vehetünk a városban. A fiatalokat a Fenyves Szabadegyetem várja, a laza estére vágyókat az Egy szép nyári nap című színházi előadás, míg a mély és a magas kultúrát kedvelőket József Attila est a moziban.

Az augusztus 25-e és 27-e közt megrendezésre kerülő idei Fenyves Szabadegyetemen számos aktuális kerekasztal-beszélgetésen vehetnek részt a fiatalok. Itt lesz dr. Aáry Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa, dr. Fedeles Tamás, a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettese, aki a felsőoktatás online kihívásairól beszél, Juhász György, az észak-komáromi Selye János Egyetem rektora, a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnöke, megválasztott alkotmánybíró és az Aranycsapat Testület vezetője, Lomnici Zoltán, akit a sport szerepéről kérdeznek majd a gyűlöletbeszéd elleni harcban, de érkezik Pekler Zalán, komáromi sportlövő, valamint Kovács Péter, a Nemzeti Ifjúsági Tanács alelnöke, akivel a köznevelés előtt álló online kihívásokról beszélgetnek a szervezők.

A szórakozás sem marad el persze, így a Kingfishers mellett érkezik Dj Soldier, JENEI, Dj Felus, Koósz Milán és a The Unicorns.

A rendezvényt megelőző napokban augusztus 23-án, 13 órától FIFA bajnokságra, ugyanezen napon 17 órától a KÖSZ-szel közös Fenyves-takarításra, míg augusztus 24-én 17 órától amatőr röplabda bajnokságra várnak mindenkit a szervezől a koppánymonostori Fenyves Táborba!

Szintén jövő hétre időzítette legújabb bemutatóját a Monostori erőd, ahol augusztus 24-én, 20 órától a Szép nyári nap című Neoton musicalt nézhetjük meg. Az előadás, harminc évvel a rendszerváltás után, leginkább a közelmúltunkban nosztalgiázik, s mindemellett igazi forró retrobulit ígér! Augusztus 27-én, szintén az erődben tekinthetjük meg 19.30-tól A szabin nők elrablása című zenés bohózatot.

…és, ha mindez nem lenne elég, úgy augusztus 30-án, 18 órától Vecsei H. Miklós József Attila-estjére is beülhetünk a Jókai moziba.