Kultúra 2016. 09. 22.

Generációk Találkozója Komáromban

A komáromi Selye János Gimnázium immár hetedik alkalommal szervezte meg a Generációk Találkozóját, melyre idén 2016. szeptember 9-én került sor az iskola udvarán. Az eseményt különlegessé tette, hogy az iskola diákjainak először nyílt alkalmuk kipróbálni a nyár folyamán kialakított új sportpályát.

A program 10 órakor vette kezdetét, amikor a nyolcosztályos gimnázium alsó tagozatos tanulói léphettek pályára, hogy különböző versenyekben és sportágakban mérjék össze tudásukat és versenyszellemüket. Kora délután a gimnazistákra került sor, majd ezután az iskola volt diákjai léptek a tettek mezejére, a sportversenyekből viszont nem maradhattak ki az iskola támogatói és tanárai sem. Az eseményre ellátogatott a Selye János Gimnázium testvériskolája, a budapesti Szent István Gimnázium csapata is.

A sportolni vágyók több sportágban is összemérhették erejüket: a felújított sportpályán futball-, majd kosárlabda-mérkőzések folytak, míg az iskola tornatermében a röplabda és az asztalitenisz kedvelői lelhettek elfoglaltságot.

A sportprogramok mellett az iskola finom ételekkel is kedveskedett vendégeinek: Brinzik László jóvoltából sült kolbász, ill. Édes Attila, iskolánk tanára vezetése alatt készült marhagulyás várta a sportolás után megfáradtakat.

Az esemény sikeréhez hozzájárultak támogatóink is, kik közül a legtöbb segítséget Brinzik Lászlónak köszönhetjük. Az esemény további támogatói MUDr. Horváth Attila, MUDr. Both László, Horváth Tibor, Mészáros Róbert és Nagy Zsolt volt. Ezúton köszönjük mindannyiuknak, hogy támogatásukkal lehetővé tették az esemény megszervezését.

Vajányi Orsolya,
a Selye János Gimnázium tanára

generaciok-talalkozoja-2016-ropi generaciok-talalkozoja-2016-kosar