Mix 2018. 04. 03.

Gizi nénit, az egyetlen 100 éves komáromit köszöntötték

Április elsején ünnepelte századik születésnapját Gizi néni, aki jelenleg Komárom egyetlen száz évet megért lakosa. A város köszöntésekor elárulta, mi a hosszú élet titka, mi a kedvenc étele és még egy kis muzsikával is kedveskedett.

Április első napján töltötte be a kerek jubileumát Árky Gizella, Gizi néni. A jeles évforduló alkalmából Stubendek László polgármester és Keszegh Béla alpolgármester látogatta meg, hogy felköszöntsék. Gizi néni jó erőben fogadta a köszöntést. Jelenleg ő az egyetlen komáromi, aki 100 évnél idősebb.

Az ünnepelt Ekelről származik, de az élete nagy részét Komáromban élte le, szakácsként egy óvodában és egy iskolában dolgozott. Az élete során mindig szorgalmasan tevékenykedett, a családi kertben is sok munkát elvégzett. Elmondása szerint a hosszú élet titka, hogy örülni kell az életnek. Az étvágya még mindig nagyon jó, a városvezetők kérdésére, hogy melyik a kedvenc étele, mosollyal az arcán csak annyit válaszolt, hogy „a hús”.

Gizi néni egy kis muzsikával is meglepte a látogatókat, mivel jól szájharmonikázik. Az ajándékok fogadása után a város krónikájába is beírta magát és a családjával folytatta az ünneplést.