Régió 2014. 06. 03.

A gútai Németh Tomika hamarosan szaladgálhat (videó)

Több mint kétszáz jólelkű és segítőkész ember vettek részt szombaton az I. DGSprint jótékonysági terepfutóversenyen Gútán. A változékony időjárás ellenére is sokan összejöttek, hogy személyesen is támogatásukról biztosítsák a hároméves Németh Tomikát, akinek súlyos betegsége miatt ezidáig megvalósulatlan álom a futás.

Ahhoz, hogy némileg ez valóssággá váljon, egy speciális járókeretre van szüksége, amely 1700 euróba kerül és a család ezt már nem tudja kigazdálkodni. Erre gyűjtöttek gyakorlatilag minden fronton a tevékeny fiatalok, és Szalai Árpád, Tóth Péter és Forgács Attila, akiknek kezdeményezésére és fővezényletével szervezték meg az első terepfutóversenyt a vízimalom melletti térségben.

Felsorolni is lehetetlen vállalkozás lenne, hogy ki mindenki segítette ezt a versenyt, amely sokkal inkább szólt a pénzgyűjtésről, mint a vetélkedésről, hiszen közösen egy jó ügyért futottak. Részt vettek helyi és távolabbi régióból jövő emberek, ismert sportolók, színészek, valamint katonák is csatlakoztak a jó ügyhöz.

Németh Tomika anyukája meghatottan mondott köszönetet a helyszínen. Örömhírről is beszámolhatunk, hiszen sikeres volt ez a minden korosztályt megmozgató terepfutóverseny, a lelkes adományozóknak hála összegyűlt a szükséges összeg, így hamarosan Tomika önállóan szaladgálhat. „Remek érzés és hálásan köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult, hogy megvehessük a fiúnknak a járókát. Nagyon-nagyon szépen köszönöm! Köszönet a szervezőknek és örülök, hogy segítenek. A ti segítségetekkel is a Tomika lábra fog állni, mert ő is nagyon akarja. Akar menni, szeret sétálni, lépkedni. Ha nem is megy neki jól, de szereti csinálni és az a lényeg, az akarat. És nem adja fel és mi sem. Mindent megteszünk azért, hogy minél hamarabb futhasson, és ez a járókeret, ami nektek köszönhetően meglesz, nagyon sokat segít neki. Szóval TI segítetek neki, hogy járhasson.” – fogalmazott meghatódva az édesanya, Petra Lelkešová. Megszámlálhatatlanul sokan segítettek-adakoztak. A hellóGúta Polgári Társulás pedig örömmel állt az ügy mellé és tevékenyen segítette a kezdeményezést, amelynek bizonyára lesz folytatása.

tomika 22

(forrás és fotó: villagutta.sk)

Szólj hozzá!