Régió 2019. 06. 12.

Gútai származású billentyűse lett a Ladánybene 27 zenekarnak

A legendás Ladánybene 27 reggae zenekar a Hajómalom fesztivál tegnapi (június 11.) sajtótájékoztatóján jelentette be hivatalosan a hírt, miszerint 2019-től a gútai származású Fűri Tamás, alias “Lumbi” erősíti a csapatot – írja a gutaiujsag.sk.

Az új felállás Gútán debütál majd, egészen pontosan az augusztus 16-17-én megrendezendő II. Hajómalom fesztivál nyitónapján. A pénteki nyitónap másik zenekara a felvidéki Gorlo Volka lesz, akik dobosuk részéről szintén rendelkeznek gútai vonatkozással.

A helloGúta polgári társulás 2019-ben már másodízben rendezi meg a HAJÓMALOM FESZTIVÁLT a festői szépségű gútai hajómalom területén “Ízek, dallamok, barátok” szlogennel. A társaság két alelnöke, Forgács Attila és Kárpáty Ernő a sajtótájékoztatón elmondta: A rendezvény küldetése, hogy rávilágítson a hajómalom melletti “Dögös” területében rejlő turisztikai lehetőségekre. Mindezt igényes programok, gasztronómiai és zenei élmények mentén, a felvidéki vonatkozásokat előtérbe helyezve.

A kétnapos fesztiválon a zenei szórakozás mellett közéleti programok, díjátadó, gyermekprogramok és további kísérőrendezvények is megrendezésre kerülnek. De, hogy tovább fokozzák az érdeklődést, a szombati programokról még nem rántották le a leplet a szervezők. Elmondásuk alapján a következő egy hónapban, fokozatosan szivárog majd ki a fesztivál részletes programja.

(a gutaiujsag.sk nyomán)