Mix 2018. 12. 16.

Gyermekeket és felnőtteket egyaránt vár az új fogorvosi rendelő Komáromban

A közeljövőben nyitja meg kapuit városunkban a Dentalife fogorvosi magánrendelő, mely a kiskorú és a felnőtt pácienseket egyaránt várja majd. Ezzel egy hosszú idő óta jelentkező hiányt orvosolna a rendelő, hiszen nemcsak régiós, de országos szinten is kevés a lehetőség a gyermeki fogak kezeltetésére.

A rendelőt üzemeltető Kósa Karin szerint manapság a fogorvosi szakmában nagyon kevesen vállalják el gyermekek kezelését. Mindez nem csak régiós, hanem országos szinten is jellemző, a doktornő számára azonban egy percre sem volt kérdés, hogy a felnőttek mellett a legkisebbek fogaival is törődjön: „A gyerekekhez természetesen teljesen máshogy kell hozzáállni, mint a felnőttekhez, de úgy érzem, könnyen megtalálom velük a közös hangot. Fontos, hogy minél fiatalabb korban (2-3 év) megismerkedjenek a fogorvosi rendelő környezetével és pozitív első tapasztalattal gazdagodjanak” – mondta a Dentalife fogorvosi magánrendelő üzemeltetője és doktornője, Kósa Karin.  

Karin középiskolás éveit Komáromban töltötte, s már a Selye János Gimnázium padjaiban eldöntötte, fogorvos szeretne lenni. Az egyetem alatt részt vett több szakmai konferencián, és a duna-parti városba ő hozta el a mára hagyománynak számító prevenciós projektet, ami a Klapka téren idén már harmadszor került megrendezésre. Nem mellékes az sem, hogy fiatal kora ellenére több éves tapasztalattal rendelkezik. 

Komáromban két éve kezdtem el dolgozni, közben a nyitrai sürgősségi osztályon rendeltem. Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen a munkám egyben a szenvedélyem is. Nagyon jó érzés, hogy az embereknek nap, mint nap segíthetek” – mondta el a szakorvos, akitől megtudtuk azt is, hogy a jövőben a helyi óvodákkal, iskolákkal karöltve szeretnének több olyan előadást tartani, ahol felhívják majd a figyelmet a megelőzés fontosságára. „Meg vagyok győződve ugyanis arról, hogy a helyes szájápolásra a gyerekeket és a szülőket is motiválni, oktatni kell – zárta gondolatait Karin doktornő.

A Dentalife januártól egyaránt várja a kicsiket és nagyokat a Villanytelepi út (Elektrárenská cesta) 156/3-as szám alatt található rendelőjében.

Időpontfoglalás a 0910 718 880-as telefonszámon, vagy az info@dentalife.sk e-mail címre küldött üzenettel lehetséges.