Zöld Dél-komárom 2023. 09. 14.

Hadat üzent az illegális szemétlerakóknak Dél-Komárom

Dr. Molnár Attila, a város polgármestere a minap a település egyik közösségi oldalán közzétett videóüzenetében jelentette be: a város több pontján is kamerákat szerelnek fel!

– Megengedhetetlen, felháborító, áldatlan állapotok találhatók néhány szemétgyűjtő konténerünknél, főleg a szelektív gyűjtőknél! Azt látjuk sajnos, hogy a környező településekről, vagy akár a városrész másik oldaláról nagyon sokan hordják át a saját szemetüket. Hiába hirdettük a legkülönbözőbb felületeken, plakátokon, hogy ezt ne tegyék! Véleményem szerint ennek a gyakorlatnak véget kell vetnünk! Négy helyszínt fogunk bekamerázni, kettőt a Csillag lakótelep környékén, egyet a Barátság lakótelepen és egyet Koppánymonostoron.

A kamerafelvételek alapján azonnali intézkedést, helyszíni tettenérést fog foganatosítani a városi közterület- felügyelet, hiszen 0-24 órás szolgálatban látják el feladatukat. Köszönöm a Rendőrkapitányság segítségét is, akik mindvégig közreműködőek voltak ez ügyben!

Ezúton köszönöm továbbá a város civil szervezeteinek a közös gondolkodást, gondolok itt akár a KÖSZ-ös (Kisvárosi Önkéntes Szemétszedők) fiatalokra, a DiViSz-re, a Zöld Kéz, vagy épp a Zöld Dunapart Egyesületekre, továbbá az egyéb zöld szervezeteinkre. Ők mindnyájan partnereink abban, hogy próbáljuk felhívni a figyelmet a környezetvédelemre, a zöld szemlélet fontosságára –
nyilatkozta a városvezető.

Dél-Komárom életében fontos szerepet játszik a zöld szemlélet. Tavaly előtt készült el a Zöld Komárom applikáció, ami játékos formában, több helyszínt érintve ismerteti a város természeti értékeit. Idén pedig a kezünkbe vehettük a város első természeti tematikájú turisztikai kiadványát is, a Zöld Komárom című füzetet, amely letölthető formában a zoldkomarom.hu és az iranykomarom.hu oldalakon is megtalálható!