Város 2013. 11. 27.

Hamarosan elkészül az út az Erzsébet-szigeten

Az aktuális helyzet az Erzsébet-szigetet átszelő főút az árvíz következtében beszakadt szakaszának javátása kapcsán: (A munkálatokat az állami Vízgazdálkodási Vállalat végzi, végezteti és finanszírozza.)

Befejeződött a vízelvezető csőrendszer alatti talaj szilárdítása nagynyomású PUR-hab injektálással. Ezen munkafolyamatot megelőzte a terep előkészítése, a befecskendezéshez szükséges többtucat, mintegy 4 méter mély furat elkészítése és az befecskezdezéshez szükséges csövek leverése. A kb. 1 cm belső átmérőjű csöveken keresztül nagy nyomással bejuttatott speciális hab a drénrendszer alatti rétegben eloszlik, kitölti az üregeket és megszilárdul. A következő munkaszakasz a drénszendszer kibontása és javítása, majd ismételt betakarása. A süllyedés következtében az egyik szomszédos családi ház kerítése is megrongálódott, amit az altalaj megszilárdítása után szintén megjavítanak.

A munkálatok befejezése nagyban függ az időjárási viszonyoktól, de vélhetően immár belátható időn belül befejeződik a javítás és a polgárok ismét használhatják majd az útszakaszt.

(kép és szöveg: -krá-)