Mix Dél-komárom 2019. 03. 20.

Hamarosan elkezdik építeni az Öregvár kicsinyített, játszóteres változatát Dél-Komáromban

Hamarosan kezdetét veszi a dél-komáromi Jókai ligetben annak a játszótérnek a kivitelezése, mely a komáromi Öregvár külsejét és felépítését adja majd vissza.

A Pons Danubii EGTC csoportosulás településein, így többek között Észak- és Dél-Komáromban is egyedi tervezésű játszóterek épülnek. A pályázatban hat szlovák és négy magyar Duna-menti település kapott helyet. A pályázók egymás nevezetességeinek kicsinyített másait építik fel, amelyek interaktív játszótérként lesznek használhatóak.

Molnár Attila polgármester a Helyi Híradóknak elmondta, hamarosan kezdődhet a kivitelezés Komáromban. Mindössze a támogatási szerződés, valamint a kapcsolódó Társfinanszírozási- és Megelőlegezési szerződések aláírása van hátra az előkészületekből.

„A játszótér kiviteli tervei már elkészültek, a közbeszerzés előkészítése pedig folyamatban van. A park építését összehangoljuk a Zöld Város projekttel, hogy minél rövidebb ideig terheljük a beruházás környezetében élőket” – emelte ki Molnár Attila.

A „CULTPLAY – Interaktív tematikus parkok” nevet viselő projekt célja, hogy a kulturális örökség innovatív hasznosítását lehetővé tevő, határon átnyúló turisztikai attrakciókat hozzon létre. Egyes helyszíneken már elkezdődött a beruházás, melyet év végére mindenütt szeretnének átadni.

(komaromhirado.hu nyomán)