Város 2021. 04. 16.

Megkezdődött a CULTPLAY tematikus játszótér építése

A napokban megkezdődött az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül létrejövő CULTPLAY interaktív tematikus gyerekpark építése Komáromban.

Hosszú várakozás előzte meg a munkálatokat, hiszen az eredeti tervek alapján már 2018 nyarának végére tervezték a tematikus park kialakítását. A napokban azonban megkezdődtek a munkálatok a városi strand előtti parkos részen, ahova a CULTPLAY tematikus gyerekparkot szánják.

A „CULTPLAY – Interaktív tematikus parkok létrehozására, a kulturális örökség innovatív használata” elnevezésű projekt megvalósítására az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretén belül szlovákiai (Komárom, Érsekújvár, Ógyalla, Gúta, Vágsellye, Szőgyén), valamint magyarországi (Komárom, Tata, Oroszlány és Kisbér) partnerek együttműködve nyertek vissza nem térítendő uniós támogatást.

A projekt jóváhagyott összköltségvetése 2.442.543,06 euró az összes partnerszervezet számára, ebből a Komáromra jutó rész 345 770 euró, melyből a legnagyobb tétel maga a park megvalósításának költsége, 240 000 euró.

A „CULTPLAY” parkok tematikus parkok, melyek játszótérként fognak szolgálni, három nyelven (SK, HU, EN) bemutatva a partnerközségekben található attrakciókat is. A parkok mindegyike egy másik parkot ajánl a látogatók figyelmébe, csalogatva a látogatókat a Duna egyik partjáról a másikra. Komáromban déli testvérvárosunk Csillag Erődjének makettje fog megépülni.

(kép: Kovács Dávid Facebook oldala)