Város Dél-komárom 2018. 12. 05.

Hamarosan leáll az új Duna-híd építése

A két ünnep között leáll az új komáromi Duna-híd építése, és január 2-án folytatódik majd. A beruházó szerint a munkálatok megfelelő ütemben haladnak – írja a komaromhirado.hu

Az elmúlt hónapokban a Duna tartósan alacsony vízállása néhány munkálati fázist kis mértékben hátráltatott, de még így is a tervezett ütemben halad az építés.

„Jelenleg az alépítmények, azaz a pillérek közül a magyar oldali 1. és 2. jelű támaszok építése van folyamatban. A 3. és 4. támaszok között megépített ideiglenes szerelő járaton az acéltartó 10. elemét is beemeltük. Az összehegesztés után a szlovák oldal felé történik az eltolás. Ezen a héten a 11. elemet is beemelik a szakemberek” – mondta el a Helyi Híradóknak Hideg András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója.

A kommunikációs igazgató kitért arra is, hogy a kivitelező idei utolsó munkanapja december 21., mely után egy teljes leállás következik. A munkálatok január 2-án folytatódnak. Azonban, ha a hőmérséklet tartósan mínusz 10 fok alá csökken, a betonozást, illetve az acélszerkezet szerelését sem tudják elvégezni a szakemberek.

„Az 1-es számú főúti új csomópont már elkészült a két körforgalommal. Október 31-én meg is nyílt a forgalom előtt, de jelenleg még munkaterület. Azért vált szükségessé a megnyitása, hogy tehermentesítse a várost. A forgalomba helyezési eljárás azonban jelenleg még folyamatban van. A közlekedési hatóság december 6-ra hívta össze a forgalomba helyezési szemlét” – emelte ki Hideg András.

Korábban egy fórumon elhangzott az is, hogy egy webkamera kihelyezésével nyomon lehet majd követni az új Duna-híd építését. Hideg András elmondta, hogy az elhelyezésére a szlovák megrendelő partner kötött szerződést, de az egyeztetések még folyamatban vannak.

(komaromhirado.hu)