Kultúra 2019. 04. 09.

Hamarosan újra Komáromi Napok!

Ma délelőtt a dél-komáromi Monostori erőd Dunai bástyájánál tartott közös sajtótájékoztatót dr. Molnár Attila Dél-, Keszegh Béla Észak-Komárom polgármestere, valamint Vizeli Csaba a dél-komáromi programokért felelő Monostori erőd igazgatója, melyen az idei, 28. Komáromi Napok főbb eseményeit ismertették.

– 1992-ben szerveztük meg első ízben közösen az április 26-án kezdődő Komáromi Napokat. A dátum azért fontos városunk történelmében, hiszen 1849-ben ezen a napon sikerült feltartóztatunk, és megtörnünk az ostromló osztrák csapatokat. Csaknem harminc év telt el, ezalatt a programsorozat térségünk legrangosabb szezonnyitó fesztiváljává nőtte ki magát – mondta dr. Molnár Attila polgármester.

Dél-Komáromban egyébként idén az Edda, Vincze Lilla és zenekara, a Piramis, a Kowalsky Meg A Vega és a Neoton Família koncertezik, a Monostori erődben pedig először kerül megrendezésre, a Tankcsapdát, Király Lindát és Király Viktort, Rúzsa Magdit, Majkát, és a Halott Pénzt felvonultató ErődFeszt. Sőt, további kísérőrendezvényként a Mediawave sem maradhat el.

Az észak-komáromi Klapka téri színpadon a Bikini, a Margaret Island, az Ismerős Arcok, a Hodek Band, a Peter Cmorik Band és Lukás Adamec zenél majd.

A hagyományos Komárom-Komárno nemzetközi futóverseny április 28-án rajtol!

További információ a Facebookon három helyen is! Ez itt az észak-komáromi, ez pedig a dél-komáromi program. Erre pedig az ErődFeszt található!