Mix 2024. 02. 16.

Hangolódj a nyárra, gyere a Balaton Soundra!

Erősödik az underground vonal a Soundon. Az elektronikus zenei színtér műfaji sokszínűségét ígéri idén is a Heineken Balaton Sound. A korábban bejelentett tucatnyi előadó – mint például Marshmello, Paul Kalkbrenner, James Hype, Purple Disco Machine vagy Timmy Trumpet – mellé majd 30 új név került fel a nemzetközi fellépőket soroló listára.

A pazar névsor mellett az is kiderül, milyen újításokra számíthatunk az idei beach fesztiválon. Ugyanúgy helyet kap a mainstream elektronikus zenei élvonal, mint az underground elektronika legjobbjai, így a most bejelentett nevekkel jelentősen erősödik az egyre népszerűbb hard techno és hardstyle előadók sora is. „Érkezik hozzánk például az egyik legaktuálisabb női DJ, a belga Amelie Lens. Amelie fellépése azért is öröm számunkra, mert még nem láthatta őt a Sound közönsége, és bár tavaly decemberben született meg első gyermeke, így is igent mondott a felkérésünkre” – mondta Filutás Anna projektvezető, aki hozzátette, hogy idén fellép a Soundon Adam Beyer is, aki évtizedek óta kiemelkedő előadója a techno-szcénának, de itt lesz a zenetörténet legnagyobb globális streamingjét produkáló MEDUZA, valamint Maceo Plex, a TOP 100-ban helyet foglaló kubai-amerikai DJ, aki tavaly decemberben rukkolt elő nagy sikert aratott új albumával.

Fellép majd az elektronika kultúrájával együtt lélegző Vintage Culture és élő produkcióval érkezik Stephan Bodzin, a megkerülhetetlen 999999999, az egyszerre rendkívül kreatív és kompromisszumok nélküli Sara Landry, vagy az újgenerációs francia DJ, Trym.

Változások hada

Új helyre kerül például a főbejárat és változik a nagyszínpad helyszíne, ezzel is kényelmesebb teret adva a várhatóan nagy számú közönségnek. Továbbra is a fesztivál része a rengeteg külföldi látogatót vonzó 1 km hosszú partszakasz, amely vízparti helyszínekkel, beach partikkal, valamint kényelmes lazulással, vízi játékokkal várja a látogatókat a fesztivál ideje alatt, éjjel-nappal. Az új helyre kerülő nagyszínpadon a programok immár hajnalba nyúlóan szórakoztatják a közönséget, az utolsó napon pedig egy hatalmas end show-val záródik a fesztivál az elektronikus tánczene keményebb stílusaiban kiemelkedő, visszatérő holland szervezőcsapat, a Q-dance prezentálásában.

A svéd techno kiemelkedő alakja, Adam Beyer, az olasz MEDUZA, a keményzene dobosából lett Zomboy, a pimasz elektronikus ritmusok, agresszív basszusvonalak előadója, Borgore, a szlovén Brina Knauss, a táncparkett-rengető élő szettjeivel érkező Reinier Zonneveld, és az olasz testvérpár, a Mathame mellett a dán Kölsch, valamint a kortárs német techno formáció, a FJAAK is bevágtad a balaton horizontra. .Élő produkcióval érkezik Stephan Bodzin, itt lesz Belgium egyik legizgalmasabb „exportterméke”, Amelie Lens, továbbá az EDM, a house és techno stílusok gyökereiből táplálkozó Mind Against, az időtlen hardstyle zene tiszta energiája, a The Qreator, a holland hardstyle duó, a Sound Rush és a Ran-D, a holland Warface, Sefa Vlaarkamp és DV8, akit joggal neveznek „a hardstyle hangjának”. Juliet Fox és a román művésznő, Nusha a női frontot erősítik. Space 92 x POPOF francia duón kívül Miss Monique, Trymaka Sparkling Water Boy, valamint Vintage Culture, utóbbi a house, tech-house, melodic house brazil kiválósága, és nem mellesleg a Dj Mag sem marad ki a szórásból.

Alison Wonderland a trap, a future bass és más népszerű EDM műfajok elemeit ötvözi, Sam Feldt és a a változatos stílusáról, elsősorban a house és a techno elemeivel is operáló Maceo Plex is jönnek, mint a tsunami.

Jegyek itt: https://balatonsound.com/hu/jegyek/list/