Régió 2019. 01. 25.

Három autót is kifosztottak tegnap a Komáromi járásban (FOTÓK)

A Komáromi járásban tegnap három személyautóba törtek be, majd fosztották azokat ki eddig ismeretlen tettesek. Mindhárom esetben a járműben hagyott értéktárgyakra csaptak le a tolvajok – tájékoztatott Božena Bruchterová rendőrségi szóvivő. 

A komáromi rendőrök a tegnapi nap (január 24.) során összesen 3 olyan esetről szereztek tudomást, mely során a rablók személyautókba törtek be és eltulajdonították az ott lévő értéktárgyakat. Mindegyik eset csütörtök délután történt, hasonló módon, mindössze a helyszín volt más.

Komáromban az egyik óvoda mellett történt a bűncselekmény, ahol egy kézitáskát tulajdonítottak el a gépjárműből, iratokkal, készpénzzel és személyes tárgyakkal. A másik két bűntény helyszíne Gúta és Naszvad volt. Itt szintén iratokat és készpénzt is tartalmazó táskát loptak el az autókból.

Az elkövetők kiléte egyelőre még ismeretlen, a rendőrség eljárást indított az ügyben.

Egyúttal a rendőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy lehetőség szerint minél kevesebb értéktárgyat hagyjanak a tulajdonosok az autóban. A járműben hagyott személyes és értékes dolgok ugyanis (sajnos) emelik a bűncselekmények kockázatát.