Kultúra Dél-komárom 2022. 03. 04.

Havonta indít tematikus túrákat a dél-komáromi Tourinform

Az első ilyen jellegű akcióra az elmúlt hét szombatján került sor, az idegenvezetők napja alkalmából. A Csillagerődöt, a Monostori erődöt és Észak-Komárom történelmi belvárosát bemutató vezetésre két buszt is sikerült indítani.

Proczeller Tamás, a Komárom Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft. munkatársa, a helyi Tourinform iroda vezetője elmondta, nagyon örül, hogy az első alkalomra is ilyen szép számú érdeklődő jött össze.

A tematikus nap reggel 9-kor indult a Tourinform elől, ahol valamennyi résztvevő megkapta a Komárom Kalauz legfrissebb kiadását. Érkeztek hozzánk a felvidékről, Győrből, de a főváros környékéről is. Szabó Olivér kollégánk kiváló vezetésének köszönhetően, mindenki hazavihette Komárom egy kis darabkáját – mondta az irodavezető.

A ’48-as hősök nyomában elnevezésű következő alkalomra március 13-án kerül sor. A túra 12.45-kor indul a Monostori erőd bejáratától, majd az erőd bemutatása és fegyvermustra következik. 15.00 órától pedig a Klapka című Magyarock Dalszínház darab tekinthető meg a KlapkArénában.

Jelentkezni az iranykomarom.hu weboldalon, valamint a dél-komáromi Tourinform közösségi oldalán lehet.