Mix 2021. 07. 20.

Házhoz jön a kiváló minőségű, mézédes magyar dinnye

A Komáromi járásban is jól ismert Gyuricza Roland dinnyéi a bevezetett korlátozások miatt mostantól új utakon jutnak el a dinnyeimádókhoz: immáron telefonon adhatjuk le megrendelésünket az ízletes és friss magyar dinnyékre, melyet Komáromban egészen ajtónkig szállítanak ki a dinnyés fiúk és lányok. 

Gyuricza Roland már 5 éve foglalkozik dinnyék felvásárlásával és értékesítésével, az elmúlt évek alatt pedig komoly népszerűségre tettek szert a Komáromi és Dunaszerdahelyi járásban. Nem csoda, hiszen általa a környék számos településén kiváló minőségű, ízletes dinnyékhez juthattak minden nyáron a vásárlók. A Roland által kínált magyar dinnyék pedig nem csupán gondos válogatás útján érkeznek térségünkbe, de rendkívül frissek is: “A meleg időjárás idén lehetővé tette, hogy az elmúlt évekhez képest már pár héttel korábban is falhassuk az elsőrangú magyar dinnyéket. Minden egyes őstermelővel, akivel kapcsolatban állok, közösen, a jelenlétemben válogatjuk ki a legtökéletesebb dinnyéket, még mikor a száron vannak. A kiválasztott dinnyéket aztán a szemem előtt szedik le és pakolják be a teherautóba. Miután pedig naponta lezajlik ez a folyamat, azt tudom mondani, hogy gyakran 24 óra sem telik el addig, míg a leszedéstől végül a vásárló asztalára kerül a kiváló dinnye – mondta el Roland. 

A komáromi vállalkozó dinnyéi már első pillantásra is jócskán különböznek a bevásárlóközpontokban található dinnyéktől, hiszen már termetükből kifolyólag is tekintélyt parancsolóbbak. Az alapos rostálás mellett ezek a dinnyék beszerzési helyükben is különböznek. Gyuricza Roland elmondása alapján ugyanis azok az őstermelők, akiktől ő vásárolja a dinnyéket, egyáltalán nem értékesítenek bevásárlóközpontok számára.“A nagyobb bevásárlóközpontok általában olyan dinnyéket árusítanak, amiket én és a hozzám hasonló kereskedők a gyengébb minőség miatt meg se vennének az őstermelőktől. Ezért is van, hogy méretben, árban és minőségben is komoly különbségeket lehet felfedezni – tette hozzá a vállalkozó. 

Mint sok mást, így Roland tevékenységét is komolyan érintették az aktuális helyzet következtében bevezetett korlátozások. A szigorított határellenőrzések miatt ugyanis végül kénytelen volt bezárni az Erzsébet híd szlovákiai hídfőjénél található dinnyeárus standját, és az egyik magyarországi standját is. Roland és csapata azonban egy alternatív megoldást talált arra, hogy vásárlóik továbbra is hozzájuthassanak a friss és kiváló minőségű dinnyékhez. “Mikor kiderült, hogy nem tudjuk tovább üzemeltetni az Erzsébet híd előtt található standunkat, csapatommal közösen kiötlöttünk egy forradalmi megoldást. Elég, ha a vásárlók felhívnak minket a 0902 82 04 62-es telefonszámon, mi pedig kivisszük a komáromi háztartásokba a jó minőségű, frissen szüretelt sárga-, cukor- és görögdinnyéket. Bevezető akciónk keretén belül ráadásul ingyenes a szállítás– mesélt a tulajdonos az egyedi újdonságról. 

Roland végezetül a nála vásárolható dinnyék fajtájáról is szót ejtett: “Kínálatunkban kétféle görögdinnye, a Crisby és a Romeria is megtalálható. Előbbit a jellegzetes csíkjairól lehet megismerni, míg utóbbi egyszínű, fekete. Mellettük gyönyörű, nagyméretű Centro nevű sárga- és Karpatos elnevezésű cukordinnye is kapható. Ezeknek a görögdinnyéknek a kilóját Pozsonyban és környékén a kereskedők 1,49-1,89€ közötti összegért, Budapesten 500-600 Ft közötti áron adják. A görögdinnyék kilója ezzel szemben nálunk 1,19€, míg a sárga- és cukordinnyék 2,99€-ba kerülnek – mondta el végezetül Gyuricza Roland. 

A jól ismert, mézédes és kiváló minőségű magyar dinnyékért mostantól tehát nem kell autózni. Elég, ha hívjuk a 0948 182 288-as telefonszámot, leadjuk rendelésünket, Gyuricza Roland csapata pedig házhoz szállítja számunkra az ínycsiklandozó gyümölcsöket. 

Szerkesztői megjegyzés: Roland a minap szerkesztőségünkben is megállt néhány termetes dinnye társaságában. Miután pedig valamennyien végigkóstoltuk az élénk vörös színű görög- és illatos sárga- és cukordinnyéket, magabiztosan tudjuk azt ajánlani mindenkinek, aki szereti ezzel a páratlan nyári gyümölccsel kényeztetni az ízlelőbimbóit. 😉