Mix 2021. 03. 18.

Hétfőtől csak a főbejáraton át lehet belépni a komáromi kórház területére

A komáromi kórház a járványügyi helyzetre való tekintettel a minap új, szervezéssel kapcsolatos rendelkezést fogadott el. Hétfőtől kizárólag a főbejáraton keresztül lehet majd belépni a kórház területére.

Március 22-től lép életbe a komáromi kórház frissen elfogadott rendelkezése, mely alapján csupán a főbejáraton keresztül, vagyis a Megyercsi utca felől lehet belépni az intézménybe. A kórház igazgatója, Miroslav Jaška elmondása alapján a kórház fokozottan ügyel arra, hogy a kórházba érkező valamennyi személy szigorúan betartsa az érvényben lévő járványügyi korlátozásokat. Legyen az tesztelés, vagy oltás miatti érkezés.

Az igazgató szerint a nagyszerű szervezésnek köszönhetően gördülékenyen zajlik az oltások beadása, valamint a mobil mintavételi ponton történő tesztelések is. „A fentiekből kifolyólag a kórházban megnövekedett számú tömeg fordul meg, melyet a kórház problémamentesen kezel. A járványügyi helyzet miatt azonban kontroll alatt kell tartanunk az emberek mozgását. A páciensek, egészségügyi dolgozók és mindenki más egészsége érdekében hoztuk meg legújabb rendelkezésünket, mely alapján kizárólag a főbejáraton át lehet majd bejutni a kórházba” – vázolta a döntés hátterét az igazgató. A hátsó, Kis ér sor (Malá Jarková) felőli bejárat így tehát március 22-től bezár és egy értesítést is elhelyeznek a kapun.

A kórház jól kezeli a világjárvány miatt kialakult helyzetet. „Különösen a fertőzött egészségügyi dolgozók tekintetében javult a helyzet. Jelenleg 9 fertőzött kollégánk van, további 7-en pedig karanténban vannak” – mondta Jaška. A hagyományos kórházi ágyon fekvő koronavírusos páciensek száma 38, további 4 beteg pedig mesterséges lélegeztetésre szorul. Mellettük 141 további, nem COVID-páciens fekszik a kórházban.

(teraz.sk)