Kultúra Dél-komárom 2019. 02. 15.

Hétvégi kultúrdömping

Ma, és az előttünk álló hétvégén ismét több száz kulturális központban, és művelődési házban várják változatos és értékes programok a Kultúrházak éjjel-nappal magyarországi rendezvénysorozat látogatóit.

A Magyar Népművelők Egyesülete által tizenhárom évvel ezelőtt útjára indított eseménysorozat célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek. Az idei jelmondatunk: „MINDENNAP ÉRTÉKET ADUNK”. Ezzel kívánjuk jelezni, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt. Idén tovább színesíti programunkat, hogy határon túli táncházak is csatlakoztak az eseményhez.

A kezdeményezéshez a kezdetek óta Dél-Komárom is csatlakozik, így ma a korábban már általunk is ajánlott asszonyfarsang mellett a koppánymonostori Dózsa György Művelődési Házba várják a kultúra szerelmeseit, ahol 16.30-kor szeniortánc bemutató kezdődik. 17.30-tól a Dialóg Színház állítja színpadra Bereményi Géza – Cseh Tamás – Soóky László: Azonos esőben való létezés című pódiumjátékát. A délután során megtekinthető Legát István Monostori mesterségek című kiállítása is.

(Nyitókép: ujszo.com/ Molnár Csaba)