Város Dél-komárom 2018. 07. 13.

Hivatalosan is gyógyhely lett a Brigetio Gyógyfürdő környéke

Hivatalosan is gyógyhellyé nyilvánították a dél-komáromi Brigetio Gyógyfürdő környékét az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). A városvezetés a döntéstől újabb pályázati forrásokhoz való hozzájutást, valamint hatékonyabb érvényesülést vár az egészségturizmus piacán – írja a komaromhirado.hu.

A komáromi önkormányzat kiemelt céljai között szerepel a helyi egészségturizmus fejlesztése, ezért is kezdeményezte a Brigetio Gyógyfürdő környékének gyógyhellyé nyilvánítását. A törekvésekről még tavaly hoztak döntést a város vezetői, egy hosszú folyamat végeredményeként pedig sikerült elérni céljukat.

„A gyógyhely területén a levegőtisztaságot és a zajmérést szakemberek segítségével állapították meg, akiknek évszakonként két hetet kellett folyamatosan mérniük. A gyógyhellyé minősítés egyebek közt azt is igazolja, hogy a komáromiak kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, a levegő tisztaságára és a település rendezettségére – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila, Dél-Komárom polgármestere.

Ezt követően hozzátette: „Azért is fontos, hogy megszerezte a terület a gyógyhely minősítést, hiszen ennek köszönhetően hatékonyabban érvényesülhet az egészségturizmus piacán Komárom. A minősítéssel olyan pályázati forrásokhoz juthat a város, amelyből számos környezetépítő és -szépítő fejlesztés valósulhat meg.”

(komaromhirado.hu)