Kultúra 2018. 11. 14.

Hogyan legyünk környezettudatosak az András-napi vásár alatt?

Minden Komáromi és Komárom környéki lakos tudja, hogy közeleg az András Napi Vásár! De vajon azt is tudják-e, hogy ez az idei vásár más lesz, mint a többi? Idén ugyanis fokozott figyelem irányul a hulladékkezelésre.

Lelkes önkéntesek segítik az embereket a környezettudatosság elsajátításban és a város szelektált szemét befogadására alkalmas konténereket helyez ki a vásár területén.

Mindenki hallott már arról, hogy a környezettudatos életforma mennyire fontos, hogy a jövőnket és gyermekeink jövőjét kockáztatjuk, ha folytatjuk a környezetünk figyelmen kívül hagyását, sok esetben rombolását. Rengeteg tudós, szervezet foglalkozik azzal, hogy a rendelkezésre álló adatokból, tendenciákból megrajzolják, hogy fog kinézni a jövőnk. Ezek a tanulmányok most már egytől-egyig figyelmeztetnek, egyesek fenyegetőek.

Sok ember megijed, vagy fél. Ami ebben az esetben nem biztos, hogy rosszat jelent. Akkor ugyanis nem rossz érzés a félelem, ha megmozdít. Ha kezdünk vele valamit. Ha tudatosítjuk, hogy rajtunk is múlik. És hogy tehetünk azért, hogy ne legyen olyan sötét a jövőnk, mint amilyet az utóbbi pár évben az összes sci-fiben, a képernyőn láthatunk. Ha pedig nem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá, akkor segítségünkre van az, ami minden esetben, ha válságot élünk át. A közösség. Közösségben lenni azért jó, mert egyrészt rájövünk, hogy meglepően sok hasonló nézeteket valló ember él a közvetlen környezetünkben. Támogatjuk egymást és segítünk azoknak, akik tenni akarnak a jövőért, de nem tudják, hogy induljanak el. Másrészt segít tudatosítani, hogy a jó úton járunk, és közös a célunk. Örömmel tudunk meglépni olyan változásokat az életünkben, amik nehéznek tűnnek, de együtt mégis sikerülnek.

Ezért alakult Komáromban a KompAkt elnevezésű nonprofit szervezet, akiket megtalálhattok a vásárban és a közösségi hálón is. Szívesen segítenek bárkinek eligazodni a környezettudatos életmód elveinek mentén, válaszolnak minden kérdésre, ami ezt a hatalmas és fontos témát érinti. Vendégeket is hívtak az asztalukhoz, akik a városunkat érintő hulladékkezelés témájában tudnak információval szolgálni az érdeklődők számára pénteken, november 16-án, 14:00 órától két órán át.

Az eseményhez ITT lehet csatlakozni. 

A változás rajtunk múlik! És ha még segítséget is kapunk hozzá, akkor igazán nem lehet nehéz! Merjünk változtatni!