Város Dél-komárom 2019. 05. 30.

Humanitárius település lett Dél-Komárom

A megtisztelőt címet a Magyar Vöröskereszt országos vezetősége nemrég Dél-Komáromnak adományozta. Dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester elmondta, a komáromiaknak példamutató a közösségépítő erejük, így látta ezt az országos szervezet Mozgalmi és Ifjúsági Munkabizottsága is, amely szerint tartalmas humanitárius munka folyik a városban.

– Erre az egymásért való kiállására volt ékes példa a nemrég rendezett Richter Egészségváros nap, ahol a helyiek részvételének köszönhetően több mint 6 millió forint gyűlt össze a kórház és a rendelőintézet számára. Ezt az összeget az önkormányzat megduplázta, így több mint 12 millió forint plusz támogatáshoz jutott a helyi egészségügy. Városunkban rendkívül aktív és összetartó vöröskeresztes közösség működik, amely nemcsak számos sikeres egészségmegőrző rendezvényt bonyolít évente, de a folyamatos véradóprogramokkal az állandó önzetlen segítségről is bizonyságot tesz! Köszönet érte! – fogalmazott az alpolgármester.

A cím elnyerését igazoló díszoklevelet május 23-án, Biatorbágyon, a Humanitárius Települések IX. Országos Találkozóján vette át városunk vezetése.
(komarom.hu)