Kultúra Dél-komárom 2024. 03. 22.

Húsvéti programkavalkád Dél-Komáromban

Az ünnepi hangulat már a húsvétot megelőző héten is megjelenik a városban, ahol színes programkínálattal várják a helyieket.

Ma, azaz március 22-én, pénteken délután a Jókai Mór Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában húsvéti kézműves foglalkozásokkal töltik a délutánt 15 és 18 óra között. Szintén a mai napon a monostori Dózsa György Művelődési Ház is családi programokkal, köztük alkotó délutánnal és állatsimogatóval csatlakozik az ünnepi előkészületekhez.

Holnap, azaz március 23-án, szombaton a Csillagerődben Zax kézműves csokoládé kóstolóval készülnek. A húsvéti ünnepkörben március 28-án, csütörtök délelőtt a Kemence Egyesület szervezésében gyermek-programokkal várják az érdeklődőket a Kemencés Házban.

Március 30-án, szombaton a Kecskés László Emlékház kertjében tojásdíszítéssel, csokoládétojás-kereséssel és kerti játékokkal telik a nap 10-től 16 óráig.

A szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házban ugyanezen a napon Nyuladalom címmel kézműves foglalkozásokkal, színpadi előadásokkal és nyuszifutással készülnek 14 és 18 óra között.

Március 31-én, szombaton a Csillagerődben húsvéti tárlatvezetéssel, míg a Közösségi Ház udvarán húsvéti kavalkáddal és Iszkiri koncerttel várják az érdeklődőket 9-től 12 óráig.

Április 1-jén, húsvét hétfőn a Monostori Erődben locsolómentes napot tartanak, míg a húsvéti hétvégén, március 30-án és 31-én a Monostori Erőd KlapkArénájában Színházi Világnaphoz kapcsolódó eseményekkel zárják az ünnepi programsorozatot.