Kultúra Dél-komárom 2022. 03. 17.

Idővágta – szezonkezdés a Lovas Színházban

A dél-komáromi Magyar Lovas Színház Komárom április 28-29-30-án este 18.00 órától mutatja be az Idővágta című darabot.

Márkos Attila történetében a lovak játsszák a főszerepet, gyönyörű zenékkel és látvánnyal kiváló szereplőkkel és lovasokkal maradandó és tanulságos élményt nyújtanak mindenki számára. Nem érdemes kihagyni! 

A mű leírásában a következőt olvashatjuk:

„Egy valódi történet ez a lovak és az emberek közös sorsáról, barátságáról, öröméről és szenvedéséről. Egy különleges láthatatlan fal, melynek az egyik oldala a jelen, a másik a múlt. Egy emlékmű, ami a lovakról szól, de miért állította az ember?

Talán, hogy a lelkiismeretét megnyugtatva magyarázatot találjon arra, hogy miért használta fel a lovakat önző céljai elérésére. Mi lehet ennek a vége? Hová vezethet a technika, ami a lovakat háttérbe szorítva, esetleg a pusztulásukkal a végüket jelentheti. Hálátlan lett az ember? Mikor már nincs szükség a barátra a társakra, akkor megfeledkezve róluk, csak a mának él. Nem minden mulandó valóban! Elgondolkodtató és megható, de mégis családoknak való igazi lovas történet, ami szívet melengetve visszavezeti az embereket oda, ahonnan egykor elindultak az útra a történelem folyamán.”


A darabról további információt itt és itt találnak!

Jegyek a Ticketportalon és a Jegymesteren kaphatók!