Kultúra 2018. 02. 12.

Grammy-díjas zenészeket ejtett ámulatba a hétéves komáromi tehetség Amerikában

Egy hónapja adtunk hírt arról, hogy a komáromi basszusgitáros tehetség, a hétéves Hodek Áron meghívást kapott a Los Angelesben megrendezett NAMM zenei gálára. Áron a napokban ért haza az Egyesült Államokból, élményekkel és fantasztikus pillanatokkal telítve. 

A hétéves basszusgitáros bátyjával, – a szintén már fiatalon hatalmas tehetségnek tartott – Dáviddal, valamint édesapjukkal, Szilárddal közösen indultak el amerikai kalandjukra, január 20-án.

„Nagyon nagy volt a NAMM, szinte nem is lehet látni az egészet. Játszottam groove-ot, zenéltem a basszusgitárommal” – mondta el élményeit a noviny.sk-nak Áron. A fiatal basszusgitárosnak az egyik templomban megtartott esemény tetszett leginkább, ahol rengeteg kiváló zenész mellett ő is felléphetett és improvizálhatott.

 

A család élőben ismerhetett meg többszörös Grammy-díjas, elismert és világhírű zenészeket. Az Istagram-on és Facebook-on összegyűjtött több tízezer követőt számláló táborának hála Áront Los Angelesben is sorra ismerték meg az emberek az utcán, vagy akár a rendezvény helyszínén. „Rengetegszer előfordult, hogy akivel mi akartunk volna lefényképezkedni, hamarabb kiszúrt minket és odajött hozzánk, hogy készíthessen egy fotót Áronnal – mondta nevetve Dávid. – Találkoztunk James Brown egykori basszusgitárosával, Bootsy Collins-szal is, aki nagyon örült Áronnak és szeretné a jövőben egy közös projektre invitálni őt.” 

Bootsy Collins-szal, és az általa dedikált kalap

„Elsősorban szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik segítettek abban, hogy egyáltalán kijuthassunk oda. Látni a fiúkat a legjobbak között és azt, hogy egyenértékű félként kezelik őket, valami hatalmas dolog volt – mesélte el Hodek Szilárd, az apa.

„Rengeteg dolgot kellett tennünk csupán azért, hogy ott lehessünk. Fantasztikus volt, hogy nemcsak találkozhattunk az abszolút elittel, de még beszélgetni is tudtunk velük” – tette hozzá Dávid.

Áron bátyja a csatornának ezt követően azt is elmondta, a jövőben az egyik gyártó testvére számára egy saját basszusgitárt fog készíteni, így egy teljesen egyedi modellen játszhat majd.

(Fotók: Hodek Áron Facebook oldal)

(Szia Komárom, noviny.sk)