Mix 2017. 08. 14.

Ismét gasztronómiai Oscar-díjat kapott a komáromi csokoládé

A komáromi Chocomaze csokoládé manufaktúra újabb arany csillaggal gazdagodott a világ egyik legrangosabb gasztronómiai specialitásokat díjazó versenyén. 

A Great Taste Awards 2017 díjat az Alto el Sol nevezetű csokoládájuk nyerte el.

A finomság 65%-os, perui termőterület-szelektált kakaót tartalmaz, tonka babbal és aridam gyümölccsel fűszerezve. A zsűri nagyra értékelte a csokoládé ízharmóniáját, magas szintű kivitelezését, és “őrületesen könnyedén fogyasztható táblának” nevezték.

A Great Taste Awards nevet viselő verseny a világ egyik legrangosabb gasztronómiai versenye. Eben az évben a több  mint 500 tagból álló zsűri 12.366 terméket kóstolt végig, amiből 4347 nyert díjat. A Ez a verseny a gasztronómia Oscaraként ismert, magas presztízs értékkel bír, hiszen a kóstolásnál a zsűri nem ismeri a termék csomagolását, származási országát és marketing hátterét sem, így független ítéletek születhetnek szigorúan a termék minőségét és íze kerül reflektorfénybe.

A díjazott csoki

A Chocomaze már 2015-ben is nyert egy csillagot: akkor a Pinot Noir nevet viselő, 60,1 % étcsokoládé kapott ilyen minősítést. A Pinot Noir liofilizált meggyel, rózsaborssal és kakaóbab törettel készült, Bott Frigyes borász közreműködésével. 

“Nagyon büszkék vagyunk, hogy felvidéki manufaktúraként elnyerhettük ezt a díjat, és bebizonyíthattuk, hogy nemzetközi versenyen is képesek vagyunk méltón képviselni régiónkat és városunkat’ – nyilatkozta Papp Vargha Katalin, a csokoládék alkotója.

Papp Vargha Katalin, Foto: Miro Nôta, Forrás: Forbes.sk

Szólj hozzá!