Kultúra 2023. 05. 02.

Ismét Kispál és a Borz a Bátorkeszi Borfesztiválon!

A hétvégén a boré, a zenéé, a vásári látványkonyháké és a kézműveseké lesz a főszerep. Május 5-6-án kerül ugyanis megrendezésre a hagyományos Bátorkeszi Borfesztivál, ahol a környék és tágabb régió borászai mellett olyan zenekarok koncertjeit élvezhetjük, mint a Kispál és a Borz, a Budapest Bár, vagy a Jóvilágvan.

A bátorkeszi önkormányzat, a SZEGAB helyi borászegyesület, a 3 Folyó Völgye Polgári Társulás és Orosz Örs közösségszervező együttműködésében megvalósuló Bátorkeszi Borfesztivál idén is bővelkedik majd a gasztronómiai és zenei élményekben. A helyi termelők nyitott pincéikben, a régió legjobb borászai pedig faházakból fogják kóstoltani kiváló minőségű nedűiket.

A több mint két tucatnyi pincészetnek köszönhetően a bátorkeszi Szentlászló és Galambos dűlő italai mellett többek között Helemba, Fűr, Muzsla, Garamkövesd és Ipolynyék települések boraiba is belekóstolhatunk.

Koncertek két estén át – új fellépők és nagy visszatérők

A borok mellett a zenei élmények is meghatározók lesznek a május 5-6-án megrendezésre kerülő fesztiválon. A pénteki nap legnevesebb fellépője a Budapest Bár lesz, akik Németh Jucival, Keletei Andrással, Lovasi Andrással és Mező Misivel kiegészülve táncoltatják majd meg a fesztiválozókat. Őket követi majd a 3+2 együttes, az est zenei részét pedig DJ Peter zárja majd.

A szombati napon késő délutánig a gyerekprogramok és különböző előadások dominálnak majd, ezt követően pedig a dunaszerdahelyi Arizóna, majd a párkányi Jóvilágvan zenekar lép színpadra.

A Bátorkeszi Borfesztivál szervezői egy igazán nagy visszatérővel is kedveskednek a résztvevőknek: a fesztivál idei fő fellépője ugyanis a Kispál és a Borz lesz! A legendás magyar alternatív rockegyüttes legutóbb 2016-ban adott koncertet a Bátorkeszi Borfesztiválon, május 6-án pedig legnagyobb slágereivel és új számokkal tér vissza a Felvidékre. A Lovasi András frontember által vezetett zenekar koncertje azért is különleges lesz, mivel a zenekar a 2023-as évben mindössze egy koncertet ad Magyarországon. Így aki nem szeretne idén Kispál-koncert nélkül maradni, jobban teszi, ha a hétvégén Bátorkeszi felé veszi az irányt.

A teljes program:

PÉNTEK (május 5.)

Kapunyitás: 14:00

Kisszínpad:
14:30 – DJ Kuti – gyermekműsor és foglalkoztató
16:00 – RETRO-BULI, Sukola Tamás és vendégei
19:00 – Budapest Bár – Németh Jucival, Keletei Andrással, Lovasi Andrással és Mező Misivel
21:30 – 3+2 Együttes

Nagyszínpad:
23:00 – DJ Peter

SZOMBAT (május 6.)

Kapunyitás 10:00

8:00 – 14. Szőlőhelyi futóverseny – regisztráció (Kováts József Alapiskola)
13:00 – Eredményhirdetés

Kisszínpad:
14:00 – DJ Kuti – gyermekműsor és foglalkoztató
16:00 – Borlovagok felvonulása (Főbejárat › kisszínpad)
16:30 – A helyi iskolások műsora
17:30 – Jázmin éneklőcsoport
17:45 – Kerekfüzes Táncműhely Csiripiszli gyermekcsoportja
17:50 – A helyi nyugdíjasok Örömtánc csoportja
18:00 – RETRO-BULI, Sukola Tamás és vendégei
18:30 – Arizóna
20:00 – DJ Szomi

Nagyszínpad:
19:30 – Jóvilágvan
21:00 – Kispál és a Borz
23:30 – DJ Peter

Bóna Winery pódiuma:
18:00, 23:00 – NowEmber

Jegyek a Tixa weboldalán kaphatók, amíg a készlet tart: https://tixa.hu/batorkeszi_borfesztival_eur

Facebook esemény ITT