Kultúra 2018. 09. 25.

Hétvégén ismét egy pontra figyel majd minden környékbeli borkedvelő! Jön a Madari Bor- és Gasztrokorzó!

Szeptember 28-29-én kerül megrendezésre a Madari Bor- és Gasztrokorzó, mely a minőségi borok és gasztronómiai finomságok mellett zenei programokkal és egyéb műsorokkal várja az érdeklődőket. Fellép az Irigy Hónaljmirigy, részesei lehetünk egy hatalmas mulatós partynak, az R-Go pedig egy nagyszabású élő show-val érkezik a korzóra. Mindez a festői szépségű Sutyú-völgyben.

A felvidéki borkultúra egyik bástyájának számító madari szőlőhegy immár hetedik alkalommal várja majd a bor és gasztronómia kedvelőit őszi korzóján.

Az esemény középpontjában természetesen idén is a bor áll, amit hasonlóan az előző évekhez, most is egyenesen a termelőktől kaphatjuk poharainkba. A korzón 14 helyi és 5 vendég borász teszi tiszteletét, valamint Ács és Kocs község borászegyesületeinek hazai ízeit is megkóstolhatjuk. A borkorzón árusító borászok teljes listája megtalálható ITT.

A bor és gasztronómiai finomságok mellett változatos zenei programok és egyéb műsorok is várják a kilátogatókat a kétnapos fesztiválon. Szeptember 28-án már kora este egy többszereplős mulatós party veszi kezdetét, amely során Kaly, Mohácsi Brigi, Annamari, Sihell Fery és Henna, valamint Bandika felel majd a jó hangulatért. Akikben pedig ezt követően is marad még elég szufla, a 11-től kezdődő discoban táncolhatják ki magukból.

Szeptember 29-én, szombaton a borokon kívül a különböző zenei stílusokba is belekóstolhatunk majd. A muzsika már a délutáni órákban teret hódít magának a cigányzenével, fél 5-től pedig a bátorkeszi Rockmisszióval. Ezzel párhuzamosan hastánccal, valamint rodeo- és főzőshow-val is találkozhatunk majd. De az idei évben sem maradhat el a kedvelt repülőnap, mely során a különböző klubok tagjai mutatják be repülő modelljeiket. A hétvége legjobban várt fellépőinek listáját fél 6-kor nyitja meg az Irigy Hónaljmirigy. Őket követi 7-től Gallusz Niki és a Club 54, fél 10-től pedig az R-Go lép a színpadra egy nagyszabású élő show-val. 

A kétnapos belépőjegyek ára madari lakosok számára 12 €, míg a „nagyközönség” számára 15 €. A jegyek elővételben a madari községházán, a helyszínen pedig a belépésnél lesznek megvásárolhatóak.

A részletes programért, további információkért és az újdonságokért érdemes figyelemmel követni az eseményt a Facebook-on, illetve a Madari Bor- és Gasztrokorzó hivatalos oldalát, a borkorzo.sk-t.