Sport 2016. 05. 05.

Miskolc rally: Ismét komáromi a dobogón!

A hétvégén megrendezett 22. Miskolc Rallyn tizenhárom gyorsasági szakaszból nyolcat nyert meg a komáromi Bacigál Igor és pilótája Herczig Norbert.

A SKODA Rally Team Hungaria kettőse a többi pályán is megbízható, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, így közel tizenhét másodperces előnnyel idén másodszor állhattak a dobogó legfelső fokára. A 2016. évi Országos Rally Bajnokság második futamát Bacigálék maximális pontszámmal zártak Miskolcon, hiszen a Power Stagen is ők voltak a leggyorsabbak, amiért plusz három pontot írtak jóvá a bajnoki címvédő kettősnek.

KACS7764

“A futam előtti teszten kissé megtréfált minket az időjárás,amikoris esőben és 3 fokban teszteltünk. Pénteken egy korai rajt miatt 10 mp büntetést kaptunk, viszont
a szombati napon minden úgy alakult, ahogyan terveztük” – fogalmazott a címvédő. “A BRR által tökéletesen felkészített SKODA Fabia R5 rendkívül megbízható volt, és mi is egyre jobban elkaptuk a ritmust, amihez persze az is kellett, hogy bár hosszú idő után Miskolcon használtunk ismét Pirelli gumikat, ez nem jelentett nehézséget, nagyon hamar sikerült kiismernünk.”

KACS6682

Eger után tehát Miskolcon is győzni tudott az SRTH párosa, Bacigálék számára tökéletesen indult a 2016-os esztendő. Hátra dőlni azonban egy pillanatra sem lehet, hiszen a bajnokságban hat kemény futam még a fiúk előtt áll.

KACS7076-(2)

KACS6671 KACS8142

Forrás: Škoda Rally Team Hungary
www.srth.hu

Szólj hozzá!