Sport 2016. 04. 19.

Idén is megjutalmazták Komárom legjobb sportolóit

Egy kis zongoramuzsika, pár mondat köszöntő, újabb csodás zongoraszólamok – így indult az ünnepélyes rendezvény, az Év Sportolója-díjátadó  a Komáromi tiszti pavilonban. Az elismeréseket Stubendek László, Knirs Imre, Keszegh Béla és Konštantin Glič adták át. Glič úr üdvözlő szavaiban említést tett a sport fontosságáról, főleg a jelenlegi modern társadalom veszélyei közepette. „Annyi kényelmesebb tevékenység adódik, mint a sport. Mindenféle mozgás nélkül jutunk el egy olyan virtuális világba, mely felkínál számunkra mindent – de valójában semmit. Kedves Komáromiak! A rengeteg sportesemény mellett most közeleg a Komárom-Komárno futóverseny is. Vegyünk rajta részt minél többen. Ígérem, én is ott leszek az indulók közt. Sporttal a békéért!” – így zárta sorait.
Egy-két érdekesség a díjazottakról:
A KOMÁROMI KFC LABDARÚGÓ KLUB U19-es csapata Gyurenka István vezetésével feljutott a második ligába és a 2014/2015-ös tavaszi bajnokságon tizenhat mérkőzésen át verhetetlen volt.
SVANCZÁR RÓBERT válogatott fekvenyomó, aki hétszeres szlovák – köztük az abszolút bajnoki cím – és négyszeres nemzetközi bajnoki cím tulajdonosa is egyben.
KOCZKÁS TÜNDE huszonegy évesen háromszoros szlovák boxbajnok, és nemzetközi boxgálák győzteseként is köszönthetjük őt.
Az MBK RIEKER COM-THERM KOMÁROM kosárlabdacsapata az előző három évben kétszer aranyéremért küzdött, volt a Szlovák Kupa nyertese, 2014/2015-ben pedig a szlovák bajnoki címet is megszerezte.
DIANA SCHLETTOVÁ már hatéves kora óta edz, tizenkét évesen már szlovák karatebajnok, és a nagy nemzetközi versenyeken dobogós helyezéseket ér el.
TOMÁŠ HOLLÝ a VKP Komárno röplabdacsapatában kezdte pályafutását, azóta viszont szerepelt cseh, osztrák és francia bajnokságokban is, feladó poszton nyújtva tökéletes teljesítményt.
A VOLEJBALOVÝ KLUB SPARTAK röplabdacsapat elődje a hatvanas években szerveződött középiskolásokból Technik néven, 2013-ban pedig a legmagasabb osztályba jutott?
BOTEK ÁDÁM kajakos Romániában, Portugáliában is képviselte Szlovákiát a Junior EB-n, tíz éves kora óta pedig már a negyedik edzőjével, Likér Péterrel dolgozik.
LENKA STARÁ Szlovákia legjobb teniszezője a tizenhat évesek közt, aki egyéni és páros megmérettetésekben egyaránt arat.
A ROZMARING UTCAI ALAPISKOLA FLOORBALL CSAPATA már negyedik éve foglalkozik a különleges sportággal és a Szlovák Bajnokság második helyezését érték el.
SCHILLER BENCE hatodik osztályos korára kempósként egy nemzetközi törökországi és több magyarországi bajnokságon is számos ezüst, bronz és aranyérmet is elhozott már.
DANA SZABOÓVÁ háromszor negyedik helyezett lett maratoni távfutáson, fiaitól “szuper anya” címet kapott és a családdal triatlon versenyeken is részt vesznek.
KOVÁCS NÁNDOR OTTÓ (ökölvívás), GYŐRFY GYÖRGY (ökölvívás), VARGA JÓZSEF (birkózás), JANKOVICS TIBOR (birkózás) mára visszavonult, ám annál kiemelkedőbb sportolók.
PAVOL NÁHLIK az év ifjúsági edzője versenyző korában Szlovákia és Csehszlovákia többszörös junior bajnoka volt, 1991-ben pedig döntős volt a junior világbajnokságon és két kiemelkedő fiatal versenyző, Viktor Demin és Adam Botek edzőjeként is számon tartjuk.
SZABÓ TIBOR gyermekkorában úszott, vízilabdázott, kajakozott, 2011-ben lefutotta az első maratonját és egészen a triatlonversenyekig vezetett az útja?
ORAVEC DÁNIEL az év edzője, aki edzőként hétszeres szlovák bajnok, háromszoros cseh bajnok, többszörös magyar bajnok és kupagyőztes egyben.
SZABÓ ATTILA az év sportszemélyisége, aki Komárom első kajakvilágbajnoka, és három olimpián is részt vett, köztük első komáromiként az 1988-as szöuli olimpián is.
VESZELOVSZKY GÁBOR is díjat kapott Komárom városáért tett tevékenységeiért és sporteredményeiért egyaránt.
Az eseményen a meghívott sportolók hozzátartozóikkal, edzőikkel, csapattársaikkal, a városvezetőség, a szervezők és a média egyes tagjai vettek részt elegáns fogadás kíséretében. Gyerekektől a senior sportolókig, egyének és csapatok, olimpiai és nem olimpiai sportágak képviselői egyaránt kiemelkedően jeles teljesítménnyel érdemelték ki díjazásukat.
Milány Kincső
Fotó: Elek Zoltán

Szólj hozzá!