Kultúra 2020. 08. 27.

István, a király a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban

A Komáromi Jókai Színház és a komáromi Egressy Béni városi Művelődési Központ közös rendezvénysorozatának következő állomása a Bérletek éjszakájával nem ér véget.

Rögtön szeptember első hetében egy újabb közös szervezésű előadással kedveskedik a két intézmény a komáromi közönségnek.

Szeptember 4-én 19.00 órai kezdettel a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ ad otthont a Doktorock Színpad István, a király című előadásának.

De kik azok a Doktorock? Egy zenét szerető fiatal orvos, dr. Péter Csaba (1962–2006) és társai 1991–ben egy orvos-jogász bált szerveztek, mely csupán egy kellemes estének indult, aztán mégis elkezdődött valami: útjára indult egy álom Kisvárdán. Egy álom, mely számos értékes előadással kápráztatta már el közönségét. A csapat összetétele folyamatosan változott és átalakult, az akkori amatőrökből azóta jó páran profikká váltak. Titkuk az a mára már 29 éves szeretet és összetartás, amely egy családdá alkotta Kisvárda színtársulatát: ők a DoktoRock!

Szörényi Levente és Bródy János kultikus rockoperáját, az István, a királyt Puskás Tivadar rendezte, látványtervezője: Koszta Zoltán, koreográfus Gönczné Gyarmati Krisztina.

Az érdeklődők jegyet vásárolhatnak a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ jegypénztárában, illetve online az intézmény weboldalán keresztül.