Kultúra 2018. 08. 28.

Színes családi programokkal várnak az István, a király rockopera előtt

A holnapi nap során kerül megrendezésre a diósförgepatonyi Slovakia Ringen a Fogjunk össze a MagyaROCKért nap, mely a nagyszabású István, a király rockopera mellett sok más szórakozási lehetőséget is kínál. Táncegyüttesekkel, koncertekkel, kézművesekkel, íjász bemutatóval és tűzijátékkal is találkozhatunk majd az egész napos program során.

Mint arról már korábban beszámoltunk, augusztus 29-én egy nagyszabású produkciónak ad otthont a Slovakia Ring. A Nemzeti Lovas Színház társulata ugyanis egy parádés szereposztásban hozza el nekünk hosszú évek után ismét a Felvidékre a legnépszerűbb magyar rockoperát, az István, a királyt. Mindez ráadásul egy egyedülálló lovas előadás keretén belül, melyből az elképesztő táncos mutatványok sem hiányoznak.

Így tehát nem túlzás azt állítani, hogy szerdán az évtized legnagyobb felvidéki István, a király előadásának lehetünk szemtanúi. Bár a Fogjunk össze a MagyaROCKért nap kicsúcsosodása vitathatatlanul az esti rockopera lesz, a rendezvény ezen túl sok más érdekes programmal is szórakoztatja majd a kilátogatókat az előadás előtti órákban.

A magyarság jegyében zajló programok már 13 órától kezdetét veszik a Slovakia Ringen. Bemutatkoznak különböző táncegyüttesek, betekintést nyerhetünk a kézműves foglalkozások világába, íjász bemutatón vehetünk részt, de elsajátíthatjuk a jurtaállítás művészetét is.

Az attrakciók között hagyományőrző- és gyerekprogramok is helyet kapnak. Meghallgathatjuk a Szent Koronáról szóló előadásokat, a citerazenekar fellépését, a vegyeskart, Korpás Éva és Écsi Gyöngyi koncertjét, találkozhatunk gólyalábasokkal és sólyomröptetéssel is.

A rendezvény egyfajta megkoronázása pedig a tűzijáték lesz.

A Fogjunk össze a MagyaROCKért nap mellett több kísérő program is helyet kap majd a környéken, melyeket a szervezők szintén a résztvevők figyelmébe ajánlja. Többek között megtekinthetők lesznek verseny közben olyan kedvelt autómárkák példányai, mint a Ferrari, a Lamborghini, vagy a Lotus. Ezt a programot a belépőjegy ára szintén magába foglalja.

Emellett egy harcászati kiállítás megtekintésére is lehetőség nyílik, melyre a belépőjegy ára 3 €. Pár percnyire a Slovakia Ringtől pedig megtalálható a Malkia Park, ahol óriás macskaféléket, vadállatokat és sok más különleges állatot tekinthetünk meg testközelből.

 

 

Részletes program: 

 

Az esemény a Facebookon is megtalálható, bővebb információkért emellett az istvanakiraly.sk-ra is érdemes ellátogatni.