Város 2022. 10. 04.

MR-, azaz a mágneses rezonancia vizsgálattal bővül a komáromi kórház

Nagyszerű hírt közölt a Komáromi Agel Kórház (SK) – decemberre mágnesesrezonancia-vizsgálóval gazdagodik a kórház, amely januártól áll majd a betegek rendelkezésére. Ilyen vizsgálatért eddig legközelebb Érsekújvárba kellett menniük a komáromiaknak.

Az MRI-vizsgálót a nyáron átadott, új sürgősségi betegellátó recepciója mellett alakítják ki, a közeljövőben pedig össze szeretnék kapcsolni az onkológiai központtal is.

Mi az az MR vizsgálat?

Az MR vizsgálat egy mágneses magrezonancián alapuló, rendkívül megbízható képalkotó diagnosztikai eljárás, amely részletes felvételt készít az emberi testről, ezáltal segíti a pontos diagnózis felállítását és a terápia meghatározását.

Alkalmas sérülések (rándulás, ficam, törés), gyulladások, idegrendszeri megbetegedések (agyvérzés, sclerosis multiplex, epilepszia), gerincbetegségek (gerincferdülés, gerincsérv, csontritkulás), anyagcserezavarok, érbetegségek és fejlődési rendellenességek diagnosztikájára.

Illusztráció

Előnyei:

  • Pontosan feltérképezhető vele a kívánt terület.
  • Teljesen fájdalommentes
  • Mivel nem röntgen-sugarat használ a képalkotáshoz, ezáltal nem éri a beteget káros sugárzás.
  • Semmiféle hosszú távú káros hatása nincs.
  • Magas kockázatú páciensek esetén is alkalmazható.
  • A legkorszerűbb diagnosztikai eljárások közé tartozik.

A komáromi kórház az utóbbi időben számos, fontos fejlesztést vitt végbe az intézményben. Tavasszal a Klinikai és Radiológiai Osztály újult meg, nyáron pedig egy teljesen új Sürgősségi- és Betegfelvételi Részleg került átadásra. Decemberre pedig a már említett mágnesesrezonancia-vizsgálóval gazdagodik a kórház.

Az új berendezés a Komáromi járás 100 ezer lakosát fogja szolgálni. A több mint 1,5 millió eurós beruházást a komáromi kórház forrásaiból finanszírozzák.

Agel/SziaKomárom