Kultúra 2017. 11. 28.

Járd a táncot

A Városi Művelődési Központban tartotta nagyszabású gálaestjét a Garabonciás Táncegyüttes. Az András napi vigasságok alkalmával mintegy 80 táncos lépett színpadra, a legkisebbektől kezdve a már rutinos kamaracsoportig. 

„Szeptemberben alakult újra az óvodás csoportunk, ők most mutatkoztak be először. Ide továbbra is várjuk a 4-6 éves gyerekek jelentkezését” – mondta el Pőcze László, a Garabonciás Táncegyüttes művészeti vezetője.

A táncosok új produkciókkal léptek fel, ezeket ősz óta gyakorolják, hogy a tavaszi fesztiválszezon alkalmával már tökéletesen menjen minden egyes lépés.

A vigasságok alkalmával mintegy 80 táncos állt színpadra, akik a fellépést követően a következő két hétben koreográfiamentes örömtáncokat járnak majd a próbákon, de aztán januártól megkezdődik a komoly felkészülés a tavaszi fesztiválszezonra.

Az András napi vigasságok után a Garabonciás táncházat tartott a RÉV-ben.

„A tatai kenderkések ötlete volt, hogy minden hónapban a megye más-más helyszínén legyen táncház. Jártunk már Kocson és Kisbéren, most pedig mi vállaltuk el a szervezést” – mondta Pőcze László.

A Garabonciás tavaly ünnepelte fennállásának 30 évfordulóját.

Képgaléria: