Város 2015. 12. 17.

Karácsonyra elkészül az új járda és parkoló a hetes központjában

Pár éve bontották le azt a félkész épületet, amely a hetes közepét, a Hajós és a Wigwam épületek közti részt “díszítette” hosszú évtizedeken át. Azóta sokáig nem történt semmi: egy üres telek álldogált ott elhagyatottan, gazosan. Időnként különböző hírek röppentek fel arról, hogy ez-az készül ott – amiből végül sosem lett semmi.

Kellemetlen volt az is – különösen a babakocsisoknak és az időseknek -, hogy a két épületet nem kötötte össze járda. így a gyalogosok többnyire az úttesten közlekedtek.

Nos, végre megmozdult valami. “Karácsonyra elkészül az új járdaszakasz – tudtuk meg a telek tulajdonosától, Menyhárt Istvántól. – Valamint új parkolók is létesülnek, 25-30 autó számára. A parkolókat szeretnénk leaszfaltozni, ha az idő engedi. Amennyiben ez nem sikerülne, február-márciusban fejezzük be a felújítást. De parkolni már akkor is lehet itt, szintén karácsonytól.”

Úgy tudjuk, a szeméttárolók átkerülnek a másik oldalra, a közelebb a panelházakhoz, így az ott lakóknak nem kell átkelni az úttesten, ha le akarják vinni a szemetet.

Afelől is érdeklődtünk, mi lesz a telek sorsa. Menyhárt úr egyelőre annyit árult el, hogy ez ügyben még nem szeretne nyilatkozni, mert még folyamatban vannak a tárgyalások. Az azonban biztos: hamarosan egy új épület kerül az üres telekre, és nem engedik, hogy újra benője a gaz.

image2 (1) image3 image4

Szólj hozzá!