Város 2017. 09. 06.

Játszóteret kapott az új tanévre a Petőfi iskola

Új és modern játszótér épült a nyáron a Petőfi Sándort Általános Iskola udvarán, melyet a tanévnyitó ünnepségen adott át az intézmény. A létesítmény összefogásból és jelentős anyagi támogatásból valósult meg.

Két éve rendezett a Petőfi Sándor Tehetséggondozó Alapítvány adománygyűjtő bált, melynek elsődleges célja egy játszótér megépítése volt az iskola udvarán. A megvalósítás közben több nehézségbe ütközött, a kisdiákok nagy örömére azonban az elmúlt tanévben talált olyan támogatókat az alapítvány, akik segítségével a pénteki tanévnyitón átadhatták az örökmozgók szigetét.

Tavasszal kezdődött a játszótér tervezése és szervezése, melyhez a térség három meghatározó cége is csatlakozott. A 4 millió forintos beruházáshoz kiemelkedő, mintegy 3 millió forintos támogatást nyújtott a komáromi Kayser Automotive Hungária Kft., a fennmaradó részt pedig az ácsi Hartmann Magyarország Kft. biztosította. Emellett további felajánlást nyújtott a földmunkák és a betonalap létesítésének elvégzéséhez a komáromi VF Építőipari és Szolgáltató Kft. Az alapítványnak köszönhetően pedig ütéscsillapító burkolat is került a játékok alá.

Jenei Tamás, a Hartmann Magyarország Kft. képviselője az átadón elmondta, vállalatuk hagyományosan környékbeli óvodákat és iskolákat támogat, hogy a dolgozók gyermekei még jobban érezzék magunkat az intézményekben.

Molnár Csabáné, az iskola igazgatója a tanévnyitó beszédében pedig kifejtette, hogy az idei tanévben 292 kisdiák, 167 alsós és 125 felső tagozatos tanuló kezdi meg a 2017/2018-as tanévet. Az új játszóteret így diákok százai élvezhetik majd. Ezt követően köszönetet mondott a cégek vezetőinek és munkatársainak, valamint mindazoknak, akik a játszótér munkálataiban, tervezésében, szervezésében és kivitelezésében részt vettek.

(NT/komaromhirado.hu)

 

Szólj hozzá!