Mix 2017. 01. 25.

Jennifer Lawrence pár napja Almásfüzitőn forgatott

Az Oscar-díjas Jennifer Lawrence-t nem csupán Budapesten látták. Ezúttal a Dél-Komárom melletti Almásfüzitőn forgatott, az egykori timföldgyárban. A színésznő január eleje óta a Vörös veréb (Red Sparrow) című akciófilmet forgatja Magyarországon.

A kemma.hu újságírói most Almásfüzitőnél érték utol a stábot és meg is szólaltatták Ferencet, a karbantartót, aki elmondta, a gyár irodaépületének első emeletén dolgozott a stáb, és éjszakába nyúlóan forgattak: „Az irodaépület első emeletén zajlik a forgatás. Itt rendezték be a hálószobákat. A filmsztárral az irodaház bejáratában magam is találkoztam. Igaz, mindössze egy fél pillanatra. Egyébként egy színesbőrű férfi kíséri a színésznőt mindenhová, gondolom a testőre. Tudom, hogy Jennifer Lawrence eredetileg szőke, de a szerep kedvéért most barnára festették a haját (állítólag parókát visel a forgatáson – a szerk.). De így is nagyon-nagyon vonzó. Mivel a délutáni forgatással szerdán megkéstek, így az éjszakába csúszott a munka. Ám olyan volt a helyszín megvilágítás, mintha délelőtt 11 óra lenne. Szinte hihetetlen. Pedig az évek során láttam már egy-két filmforgatást itt. Nálunk készült például a Levi’s farmer reklámja, aztán szintén emlékezetes az Eleven Hold magyar rockegyüttes videoklipje is, pedig annak is már majd’ 15 éve…”

A Vörös veréb (Red Sparrow)egy novemberi bemutatóval tervezett amerikai akciófilm, egy kémsztori, a főszerepben Jennifer Lawrence-el. A történet egyik forgatási helyszíne (a budapesti mellett) pedig a már filmiparban is híres – egykori – Almásfüzitői Timföldgyár, amelyet a rendező, Jason Matthews választott ki. A filmben egyébként Jeremy Irons, Matthias Schoenaerts és Joel Edgerton is játszik majd.

Az egykori gyár területe számos film hátteréül szolgált már. Állítólag legközelebb a Robin Hood filmet forgatják majd itt, amire már novembertől készítik a díszleteket…

Forrás: Kemma

A színésznőt a Hősök terén kapták lencsvégre
A színésznőt a Hősök terén kapták lencsvégre