Város Dél-komárom 2019. 06. 14.

Jó kis új klub alakult Dél-Komáromban

„Anyukák, akik…” mottóval társadalmi és egyéni problémák, gyermekgondozási és családvezetési kérdések boncolgatását tűzte ki célul egy csupa anyukákból álló társaság, akik tavaly október végén a szőnyi Kemencés Házban találkoztak első ízben…azóta pedig kéthavonta.

– Célunk az, hogy összejöveteleiken bármilyen témában kezdeményezhető legyen beszélgetés. A bevezető alkalommal olyan édesanyák cseréltek tapasztalatot egymással, akik speciális étrendre szoruló gyermeket nevelnek, illetve érdeklődnek az egyes allergiát kiküszöbölő diéták, egészséges táplálkozási lehetőségek iránt. Több mint tízen ültek asztalhoz, hogy megvitassák kudarcaikat és sikereiket – mondta Kemence Egyesület vezetője Schmelczné Bajmóczi Ildikó.

Hozzátette, közel egy éve tervezgették, hogy a szülőket is jobban bevonják a helyi civil életbe. Miután a ház egy pályázati projekttel támogatott Család és Karrier Pont kihelyezett helyszíneként is működik, így ez lett a legideálisabb hely a találkozók megszervezésére. A kiscsoportos közösség működése ígéretes, miután bensőséges környezetben napjainkban aktuális témákat boncolgatnak. A Kemence Egyesület hitvallása szerint a személyes jelenlétnek ereje van. Erre alapoznak és nem az internetes fórumokra, ahol arc- és név nélküliek az információk.

A klub tagjai az elmúlt hónapok során olyan problémákat vitattak már meg, mint a testképzavar, önmagunk elfogadása, súlyproblémák, vagy épp a természetes testi-lelki gyógymódok. Az érdeklődők a Kemence Egyesület Facebook oldalán tájékozódhatnak a sorozat aktuális témáiról.