Város 2013. 11. 16.

Jövő héten beindulhat a próbaüzem

Az uszoda tetőszerkezetét teljes mértékben felújították. Jelenleg a belső felújítási munkálatokat végzik. Ha minden jól megy és az illetékes hivataloktól is megkapták a szükséges engedélyeket, akkor jövő héten próbaüzemben már megnyílhat a komáromi uszoda.

„A tetőszerkezet felújításával a múlt héten végeztünk“ – mondta el a Deltánka Balázs Sándor, a Comorra Servis igazgatóhelyettese. „A több tonnás napelemrendszert leszedtük, az elrothadt gerendákat szintén, majd egy vastag polisztirén réteg került a betonszerkezet tetejére, amit egy vastag fóliával szigeteltek le a szakemberek. Így most már nem kell aggódnunk a beázások miatt. Az új tetőszerkezet élettartama 15-25 év.

Az elkorhadt szellőzőrendszert szintén kiszereltük. A szellőztetést most új ventilátorokkal fogjuk megoldani, amelyeket az ablakokba szereltetünk. Természetesen a medencét is ki kellett több helyen javítani, de kisebb felújításokat is elvégzünk a zuhanyzókban és az öltözőkben. Ezen a héten várjuk a közegészségügyi hivatal szakembereit, majd ha ők is rendben találnak mindet az uszodában, akkor jövő héten beindulhat a próbaüzem“ – mondta el az igazgatóhelyettes.

A legutóbbi testületi ülésen ezekre a felújítási munkálatokra a képviselők 50 ezer eurót hagytak jóvá, ami az igazgatóhelyettes szerint pont fedezte a felújítással járó kiadásokat.
És hogy hova jártak és járnak az úszóklubok és vízipólósok ezekben a hónapokban edzeni? Erről kérdeztük Kubis Alexandert, a Komko úszóklub elnökét. „Szerencsére a dél-komáromi úszóklub befogadott minket erre az időre, amíg nem tudjuk megoldani az edzéseket városunkban. Azonban ezzel a vészmegoldással újabb költségek nehezedtek a klubra, mivel havonta 230 eurót kell fizetnünk. Továbbá igazodnunk kell a dél-komáromiak edzsésprogramjához, így félő, hogy a szlovák bajnokságon ez meg fog látszani az eredményeinken“ – mondta az elnök.
DELTA