Kultúra Dél-komárom 2023. 05. 18.

Jövő hétvégén a gyerekeké lesz Dél-Komárom

A programkavalkád a Gyermekkönyvtárban kezdődik, jövő hét csütörtökön, majd másnap a Csillagerődbe, május 28-án, a Brigetio Gyógyfürdőbe, a rá következő napon pedig Szőnybe várják a kicsiket és nagyobbakat. A monostori gyermeknapot június 3-án tartják.

A Jókai Mór Városi Könyvtár gyermekrészlégének Népmesekincstárában Jastyúrné Polgár Zsóka tart mesefoglalkozást május 25-én, délelőtt 10 órától, melyre főként a helyi óvodásokat hívják a szervezők.

A Csillagerődben rendezett városi gyermeknap mindig nagy buli, igazi családi kikapcsolódás, és nem lesz ez másként idén sem, főként, ha az időjárás is kegyes lesz a szervezőkhöz.

A május 27-i eseményen bábelőadások, picurka pékség, fegyvermustra, tűzoltóbemutatók, arcfestés, kézműveskedés, ügyességi játékok, fajátékpark és ugrálóvár várja gyerekeket. Koncertet ad az Apacuka (17 óra) és a Lurkó zenekar (15.30), bábelőadással jön 13 órától Écsi Gyöngyi, 14.15-től a Mókamester Aladdin Produkciója, lesz Kerekítő foglalkozás Vigh-Boda Marcsival, gyermekjóga Simon Anettal, továbbá bemutatót tart a Dogland és a Tolma Baranta.

A Brigetio Gyógyfürdőben, jövő héten vasárnap, azaz május 28-án 10 órától indul a kézműveskedés, majd 11-től a Kemence Bábcsoport adja elő a Holle Anyót, az eseményen kerül sor a játszótér új játékelemének avatására is. A belépés 14 éves korig ingyenes, 1 kísérő számára pedig 50% kedvezményt nyújt a fürdő.

Az I. Szőnyi Gyerkőcnapon május 29-én 15.30-tól az Aranykapu Bábszínház adja elő a Paprika Jancsi és az ördögök című mesét, majd 17 órától az Egyszervolt Mesezenekar koncertjét tekinthetik meg az érdeklődők, Vuk, Süsü, Ho-ho horgász óriásbábokkal, de lesz kézműveskedés, ugrálóvár, ügyességi játék és aszfaltrajz-verseny is.

Koppánymonostoron, a Berecz Dezső Sportpályán június 3-án várják a kicsiket és családjaikat 14.00 – 18.00 óráig.