Sport 2018. 04. 24.

Futás után jöhet a kerékpár: Csárda túra, az idei Komáromi Napokon is

Az előttünk álló hétvége a számos belvárosi program mellett sportolásra is bőven kínál lehetőséget. Az előrejelzések alapján az időjárás ismét kedvezni fog, a futóverseny után pedig a kerékpározás kerül majd előtérbe.  Április 28-án, szombaton 16. alkalommal kerül megrendezésre a Csárda túra.

Az idei teljesítménytúra öt útvonalat kínál. A kisgyermekes családoknak ajánljuk a City 10 kilométeres távot, amelyen Komárom különböző pontjait kell tetszőleges sorrendben felkeresni, és feladatokat megoldani. Azok számára, akik a szezonban először veszik elő a bringájukat, a szervezők a Classic 40 kilométeres útvonalat ajánlják. Természetesen az edzettebb bringások is megtalálják a maguk kategóriáját a 80 és 110 kilométeres útvonalakon. A terepbringásoknak 55 kilométert kell teljesíteniük erdei ösvényeken és földutakon keresztül.

A rendezvény központja a Hajós utcai óvoda udvara. A sikeres teljesítők kitűzőt és emléklapot kapnak. A támogatóknak köszönhetően a túra végén a résztvevők között értékes tomboladíjak kerülnek kisorsolásra. A fődíj ismét egy kerékpár lesz. A túrára lehet nevezni a helyszínen vagy előnevezni szerdáig a Szabadság Vándorai weboldalán, ahol a részletes kiírás is megtalálható: www.csardatura.sk

Pillanatképek a tavalyi Csárda túráról: