Kultúra 2023. 04. 05.

Júliusban Hajómalom Fesztivál – már értékesítik a napijegyeket

2023. július 20-23 között immár VI. alkalommal kerül megrendezésre a Hajómalom Fesztivál a festői szépségű gútai hajómalom területén. Az esemény mindhárom napján számos koncert és kísérőprogram várja a szórakozni vágyó vendégeket.

Ez az év igencsak piros betűs ünnep lesz Gúta életében, hiszen a hatodik Hajómalom Fesztivál már nem csak háromnaposra bővült, de húzónevekben is jócskán bővelkedik.

A rossz hír az, hogy az igencsak kedvezményes early bird jegyek elfogytak, ám a jó hír, hogy már elkezdtük a napijegyek értékesítését, illetve ma eláruljuk azt is, hogy milyen különleges színházi előadás lesz a fesztivál része. A jegyeket IDE KATTINTVA tudod megvenni.

Rögtön az esemény első napján mindössze 18 euróért megtekintheted az elmúlt évek egyik legnagyobb sztárját Bye Alext és a Sleppet, akik július 20-án, csütörtökön robbantanak színpadot, illetve ezzel alaposan feladják majd a leckét a pénteki, július 21-i csúcsfellépőnek. A legendás zenei és médiaszemélyiséget, Geszti Pétert és persze számos más előadót, valamint programot, csaknem 20 euróért már megkapsz. Ez korántsem jelenti azt, hogy a fesztivál záró napjára, július 22-re egy milliméterrel is lejjebb kerülne az a bizonyos léc, hiszen nem kisebb csillag, mint az imádott stíluskeveredés, a Halott Pénz mutatja majd meg, hogy milyen egy hamisítatlan buli az ő tolmácsolásukban, ezt és sok más színvonalas fellépőt, programot pusztán 25 euróért átélheted ezen a napon.

Mert színház az egész világ…

Gúta legnépszerűbb eseményének a szervezői már a kezdetektől fogva célul tűzték ki, hogy fesztiváljukat a kulturált szórakozás jegyében rendezik meg. Ez idén sem fog változni, így az író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, valamint a különféle irodalmi produkciók közül ezúttal az egyik kiemelkedik különlegességével, és a csütörtöki napijegyet vásárlók ezt meg is tekinthetik.

Csaknem egy éve 2022. április 11-én hunyt el a Kossuth-díjas író, költő, műfordító és nem utolsósorban dramaturg Görgey Gábor, akinek talán a leghíresebb, 1969-ben bemutatott művét, a Komámasszony, hol a stukkert állítják színpadra július 20-án a Hajómalom Fesztivál Szabadtéri színházának keretei között. A népszerű vígjáték The Art művészeti ügynökség és a Pozsonyi Színművészeti Egyetem közös gondozásában kerül a világot jelentő deszkákra, ezzel a szórakozás garantált lesz. A komédia szereplői Tóth Károly (Cuki, az alvilágból), Béhr Márton (A Méltóságos), Melecsky Kristóf (K. Müller), Béhr László (Kiss, az intelektüel), Szebellai Dániel (Márton, a vidéki).