Város 2021. 05. 31.

Június első hete a gyerekekről szól Komáromban

Június első hete Komáromban a gyerekekről szól, nem csak a belvárosban, de a város több részén. Ezeregy gombóc ajándék fagyival indul a gyermeknap, több izgalmas játék és Rák Viki várja a gyerekeket. A belvároson kívül lesznek programok a Holt-Vágon, Őrsújfalun és Kaván is. Június elsején indulnak a gyereknapi programok.

Kedden ezeregy gombóc ajándék fagyi várja a gyerekeket a belváros fagyizóiban (Klapka tér két fagyizója, Nádor utcai Giovanni, Európa udvar bejárata és Luigi Gelato a Király püspök utcán) a készlet erejéig. Rossz idő esetén szerdán lehet fagyizni. Kedden a Klapka téren mesét olvas Rák Viki, a családok Kovác Zsófia komáromi történeteit hallgathatják. Keddtől szombatig a Klapka téren különböző játékok várják a gyerekeket a szabadidő központ csapatának közreműködésével. Az ügyességi játékokon kívül lesz egy kvíz is a gyerekeknek, a megfejtőket pedig ajándékok várják, amelyből válogathatnak. A szabadidőközpont rendezésében a gyerek-hintás parkunk az Anglia parkban törpemókás birodalommá válik. Minden törpe egy-egy feladatot rejtve szórakoztatja a város gyermekeit. Szórakoztató feladatok június elseje és ötödike között várja a kölyköket.

Vasárnap a Holt-Vág partján kerül megrendezésre a Komálom Gyerkőcfesztivál Lite a Villa Camarum polgári társulás szervezésében. A magyar és szlovák nyelvű programok közt lesznek koncertek, bábelőadás és meseolvasás. Rák Viki mellett találkozhatunk a Belvárosi Betyárokkal és Süll Kinga ringatja el a gyerekeket.

Családi programok szerveződnek Őrsújfalun és Kaván is. Őrsújfalun a helyi sportklub szervezésében lesz számos program és finomságokkal várják az érkezőket a szervezők. Kaván felavatásra kerül az új közösségi hely, ahol szintén izgalmas játékokkal és ajándékokkal várják a gyerekeket.