Város 2023. 06. 29.

Június óta emlő-MRI is Komáromban – kivizsgálás fájdalommentes, az eredmény nagyon pontos

Júniustól már emlő-vizsgálatok is végezhetők az új MRI-készülékkel az észak-komáromi Agel kórházban, ami nagyszerű hír a hölgyek számára. Fájdalommentesen, fél óra alatt rendkívül pontos eredményt kaphatnak, a készülék segítségével a legapróbb rendellenességek is kiszűrhetők. Az eredményeket emailben kapják meg a paciensek.  

A fájdalommentes módszer a mágnesesség elve alapján készít felvételt az emlőről. A vizsgálat körülbelül fél órát vesz igénybe, és nagyon pontos eredményt ad – közölte Sebő Lajos, a radiodiagnosztikai osztály vezetője. Ezzel a módszerrel a legapróbb rendellenességeket is ki lehet szűrni, pontos diagnózist lehet felállítani, ami lehetővé teszi a terápia meghatározását.

„Amikor januárban megnyítottuk az MRI-rendelőt, az volt a cél, hogy az új készüléket a lehető legnagyobb diagnosztikai hatékonysággal, maximálisan kihasználjuk. Ezért döntöttünk úgy, hogy júniustól – egyelőre próbaüzemben – bevezetjük az emlő-MRI-t” – mondta Gabriela Filkóová, a komáromi kórház igazgatóhelyettese.

Az eredményeket egy héten belül, emailben kapják meg a páciensek.

De vajon hogyan zajlik az emlő-MRI kivizsgálás? Képeinkből megtudhatja: 

  1. Belépés az MRI-rendelőbe

2. A kivizsgáláshoz ki kell töltenie egy részletes kérdőívet az egészségügyi állapotára vonatkozóan

3. Egy kabinban át kell öltöznie, és minden fém tárgyat (fülbevaló, nyaklánc, piercing, stb) le kell tennie
4. Ún. kontrasztanyagot fecskendeznek a vénájába. A kontrasztanyag segítségével könnyebben láthatóvá válnak a lágyrészek és az erek állapotai, pontosabb képet kaphatunk egy elváltozás helyzetéről, méretéről és típusáról.

5. Átmenet a készülékhez. A gépbe az ápoló utasításai szerint kell elhelyezkednie.

6. A gép hangos zörejeit az Önnek biztosított fülvédő csökkenti, mérsékeli

7. A kivizsgálás körülbelül fél órás. Az eredményeket e-mailen küldik majd el.