Mix Dél-komárom 2018. 06. 27.

Drogmegelőzés játékos formában, a Brigetio Gyógyfürdőben

A rendezvényen a rendőrség standjánál bűn- és baleset-megelőzéssel foglalkozó szakemberek hívták fel a figyelmet a kábítószer elleni harc fontosságára. 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztálya június 26-a, a kábítószer-ellenes világnap alkalmából minden évben szervez figyelemfelhívó programokat. Idén Komáromban, a Brigetio Gyógyfürdőben várták a fiatalokat.

A rendőrség bűn-és baleset-megelőzési szakemberei hangsúlyozták, hogy a kábítószerek és egyéb bódító hatású anyagok súlyosan károsítják az egészséget, fogyasztásuk végzetes következménnyel is járhat. Emellett a bódult állapotban lévők könnyen válhatnak bűncselekmény vagy baleset áldozatává.

Kiemelték, hogy a nyári szünidő idején, a fesztiválok időszakában is nagy gondot kell fordítani a biztonságra. A rendőrök arra kérték a fiatalokat, hogy hozzátartozóiknak mindig mondják el hová mennek szórakozni és mikor érkeznek haza. Kábítószert, ismeretlen eredetű anyagot ne vásároljanak, ne fogadjanak el. Alkoholt lehetőleg ne, vagy csak mértékkel fogyasszanak és ittas állapotban semmiképpen ne vezessenek.

A bűnmegelőzési standnál az érdeklődőknek lehetőségük volt „Drog-Totót” kitölteni, és az úgynevezett részeg szemüveget kipróbálni, ezzel is felhívva figyelmüket a káros szenvedélyek veszélyeire és elkerülésük módjaira.

(police.hu)