Város Dél-komárom 2018. 01. 10.

Kamerákkal figyelik az illegális szemetelőket

Mintegy 70 köbméter illegálisan lerakott hulladékot szállítottak el Dél-Komárom bekötőútjai mellől az elmúlt napokban a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. szakemberei. A társaság hangsúlyozza: az illegális szemetelők akár 100 ezer forintos bírságot is kaphatnak, több helyet pedig kamera figyel – írja a komaromhirado.hu

Ismét elszaporodtak az utóbbi időben az illegális szemétlerakások Dél-Komáromban, melyet a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. szakemberei igyekeznek azonnal felszámolni. Egyesek azonban annak ellenére is elkövetik a szabálysértést, hogy az akár százezer forintig terjedő pénzbírsággal is sújtható.

„Mintegy 70 köbméter illegálisan lerakott hulladékot szállítottunk el december óta bekötőutakról, erdőterületekről és parkokból az elmúlt időszakban” – mondta el a Helyi Híradóknak Juhász Márton. A Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője hozzátette:  az ünnepekre megtisztították az illegális szeméthalmoktól a környezetet, azt vették azonban észre, hogy egyre több az illegális lerakás a város bel- és külterületein az ünnepek után is.

Fotó: komaromhirado.hu

Juhász Márton úgy fogalmazott, sokan gondolják azt, hogy a lomtalanítási időszakon kívül kihelyezett szemetet, majd a hulladék elszállítását végző szolgáltató elviszi, azonban ezt évente csak egyszer köteles végrehajtani.

„Az önkormányzat segítve a lakosságot évente kétszer, egyszer ősszel, egyszer pedig tavasszal biztosít lehetőséget, hogy a komáromiak kihelyezzék lomtalanításkor az összegyűlt hulladékaikat, azonban sokaknak ez úgy látszik nem elég” – fogalmazott Juhász Márton.

A Városgazda Nonprofit Kft. műszaki vezetője elmondta, hogy a megnövekedett szabálysértések száma miatt újból vadkamerákat helyeztek ki a város területein, a közterület felügyelet, illetve a rendőrség közreműködésével.

Nemcsak a város összképét rombolják az elkövetők, de a környezetünk biztonságát is veszélyeztetik, akár a kihelyezett elektronikai, akár más hulladékokkal. Ezért kérjük a lakosságot, hogy az alábbi elérhetőségeken, vagy a rendőrségen jelezzék, ha szabálysértést észlelnek” – emelte ki Juhász Márton.

Közterület-felügyelet:

Czidlina Balázs – csoportvezető

Telefonszám: 34/541-335 vagy 06-20/203-1104

E-mail cím: czidlina@komarom.hu

Jordán Antal – közterület-felügyelő

Telefonszám: 34/541-335 vagy 06-20/203-1084

E-mail: kozterulet@komarom.hu

(komaromhirado.hu)