Város 2019. 07. 04.

Büntetés helyett figyelmeztetés az új parkolási rend kezdeti időszakában

Néhány változással módosult a parkolási rend Komáromban, melynek elsődleges célja a belvárosi forgalom szabályozása, a közlekedés körülményeinek javítása. Csökkent a parkolódíj-köteles időzóna, változtak a tarifák, és a helyek száma bővült.

A turistaszezon ismét itt van a nyár beköszöntével. A város érdeke nem az, hogy elrettentse a turistákat büntetésekkel, de értékelje őket. A parkolási szabályok ellenőrzésének egyszerűsítése miatt Komárom város úgy döntött, hogy az új parkolási rend kezdeti időszakában szankciók kiszabása helyett szabálytalan időközönként szórólapok elhelyezésével figyelmezteti a turistákat és a külföldi látogatókat, akik esetleg nem vásároltak parkolási jegyet. Mindezt azért, hogy a lehető leggyorsabban segítsék hozzá az embereket ahhoz, hogy tiszteletben tartsák a közúti jelzéseket és az új parkolási politikát.

Új parkolási rend esetén a helyi lakosokkal szemben is az első napokban elsődlegesen a figyelmeztetés kap teret, de a későbbiekben a városi rendőrség igyekszik betartatni a parkolási fegyelmet.

(Komárom Város Facebook oldal)