Oktatás 2022. 12. 19.

Karácsonyváró a Selye gimiben

2022. december 14-én igazi karácsonyváró hangulat költözött a Selye János Gimnázium aulájába és a rendezvényen résztvevő, német nyelvet tanuló kisgimisek szívébe.

Ilyenkor, év vége felé mindenki számára felgyorsulnak az események. Több feladatunk, kötelességünk van, szeretnénk minden területen helytállni, úgy az iskolában, mint otthoni környezetben. Szerettük volna, ha az adventi időszakban megállunk kicsit, hogy lassítsunk, lecsendesedjünk, egymásra figyeljünk, hogy így élhessük meg ennek a csodás időszaknak meghitt hangulatát. Ez volt a célja rendezvényünknek is, melyet ötvöztünk a német nyelvű területek karácsonyváró hagyományainak megismerésével. Kisgimiseink idősebb társaik vezetésével kézműves ajándéktárgyakat készíthettek. Kedves kis télapók, bájos rénszarvasok születtek origamiból, meleg kis sapkák kimaradt fonalból, karácsonyi képeslapok német üdvözlettel, angyalkák és csillagok lisztgyurmából. Az egyik standon plakátok készültek németországi hagyományokról, míg egy másik helyen kvízjátékból szerzett ismeretekkel gazdagíthatták tudásukat németes kisgimiseink. A hangulatot karácsonyi dallamok, valamint gőzölgő tea és mézeskalács illata tették teljessé.

A program után minden kisdiákunk saját kreációjával és jó hangulattal térhetett haza. Köszönettel tartozunk az iskola vezetőségének, kollégáknak, a segítő idősebb diákjainknak, és mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult a meghitt összejövetel megvalósulásához. Ezúton kívánunk minden Kedves Olvasónak szeretetteljes, áldott, meghitt karácsonyi ünnepeket.

Cibulka Csilla, az SJG némettanára