Kultúra 2022. 12. 09.

Különös találkozások: Orosz Zoltán és Borbély Mihály karácsonyi koncertje Karván

2022. december 21-én, szerdán 17.00 órától Orosz Zoltán harmonikaművész és Borbély Mihály dzsesszmuzsikus (fúvós hangszerek) adnak közös koncertet a karvai Római Katolikus Templomban. A belépés díjtalan. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

A koncert helyszíne: A Boldogságos Szűz Mária tiszteletére szentelt karvai római katolikus templom.

Orosz Zoltán a kortárs zenészek egyik legsokoldalúbb és legkiválóbb képviselője, eMeRTon- és Artisjus-díjas harmonikaművész. Zenei érdeklődése rendkívül összetett, a klasszikus zenétől a népzenék világán át a jazzig megannyi stílusban egyformán otthonosan mozog. Valószínűtlen virtuozitás, rendkívül árnyalatgazdag kifejezésmód, elsöprő lendület, szenvedélyes előadásmód, sodró dinamikájú improvizációk jellemzik teltházas koncertjeit Szingapúrtól Szibériáig, Amerikától Indiáig a világ minden táján. Koncertjein igen sokféle zenei stílusból hallható válogatás, a francia sanzontól a Balkán zenéjén át az argentin tangóig.

Koncertízelítő:

Borbély Mihály Zenei tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végezte klasszikus klarinét, illetve jazz szaxofon szakon. Pályafutása során a különleges fúvós hangszerek megszólaltatására is specializálódott. A Vujicsics együttes alapító tagja, emellett a nép- és világzene, a jazz és a kortárszene területén egyaránt tevékenykedik, különböző formációk tagjaként vagy szólistaként. Számtalan lemezfelvételen közreműködött; Európa-szerte, az USA-ban, Mexikóban és Ausztráliában. Olyan jeles előadókkal dolgozott együtt, mint az After Crying, Babos Gyula, Berki Tamás, Bíró Eszter, Budapest Jazz Orchestra, Cseh Tamás, Emil Rulez, Eötvös Péter és a Nemzeti Filharmonikusok, Herczku Ágnes, Horgas Eszter, Fekete-Kovács Kornél, Grencsó István, és a sort még sokáig folytathatnánk tovább.